UKRAJINCIMA PRIJA EVROPA: Plavo-žuti bez poraza "kod kuće" od početka rata

O. M.

14. 10. 2023. u 08:23

UKRAJINA će ugostiti reprezentaciju Severne Makedonije na "Epet Areni" u Pragu ove subote od 15 časova. Utakmica se igra u okviru sedmog kola grupe "C" kvalifikacija za Evropesko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

УКРАЈИНЦИМА ПРИЈА ЕВРОПА: Плаво-жути без пораза код куће од почетка рата

Foto: AP

Posle šest kola Ukrajina i Severna Makedonija su bodovno poravnate sa Italijom. Sve tri ekipe imaju po sedam bodova, ali "azuri" su odigrali samo četiri utakmice, a Ukrajinci i naši južni susedi po pet. Prva u ovoj grupi je Engleska koja ima 13 bodova i već za tri dana bi mogla i teoretski da obezbedi plasman u Nemačku.

Ukrajina je danas domaćin na stadionu Sparte u Pragu, zbog dobro poznatih razloga, odnosno specijalne vojne intervencije koju Rusija sprovodi na teritoriji susedne zemlje. Prethodno su bili domaćini u Poljskoj gde su ugostili Engleze i Slovačkoj gde su dočekali Maltu. Protiv Italije igraće u Nemačkoj.

Zanimljivo je da su neporaženi u svih pet "domaćih" utakmica otkad protivnike dočekuu širom Evrope. Računajući i prethodne tri koje su izvojevali u domovini nalaze se u seriji od osam utakmica bez poraza. 

Ukrajina je bila bolja od Severne Makedonije u prethodna četiri međusobna susretu pa je i večeras domaćin, a pobeda bi je održala na deobi druge pozicije sa Italijom koja kasnije večeras igra protiv autsajdera Malte i sve sem ubedljive pobede "azura" bilo bi ravno senzaciji.

Ali ne treba potceniti naše južne susede. Iako su pre nešto manje od četiri meseca doživeli debakl od Engleske (0:7) izdigli su se posle njega i uspeli da osvoje bod protiv Italije, a zatim i da osvoje sva tri protiv Malte. Istina, izgubili su "risovi" u Skoplju od Ukrajine, ali u toj čudnoj utakmici prokockali su rano vođstvo od 2:0 i dozvolili gostima da izjednače do isteka punog sata igre, a onda u završnici sa igračem više stignu i do pobede.

Makedonci retko pobeđuju u gostima ali čak i kada gube igraju ofanzivno i postižu gol na svakoj drugoj utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,67) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)