PIKSIJEVI ORLOVI SPREMAJU OSVETU: Srbija na ''Puškaš areni'' pravi veliki korak ka Evrospkom prvenstvu

V.M.

14. 10. 2023. u 18:53 >> 18:53

U obračunu vodećih ekipa grupe ''G'' kvalifikacija za Euro, Mađarska će ugostiti našu reprezentaciju (20:45).

ПИКСИЈЕВИ ОРЛОВИ СПРЕМАЈУ ОСВЕТУ: Србија на Пушкаш арени прави велики корак ка Евроспком првенству

FOTO: Tanjug/AP

Naredna dva meča će biti ključna za našu reprezentaciju koja pokušava da po prvi put u 21. veku zaigra na Evropskom prvenstvu. Sada već davne 2000. godine poslednji put su se reprezentativci Srbije našli na smotri najjačih evropskih timova kada su u četvrtfinalu izgubili od jednog od domaćina Holandije.

''Orlovi'' će se u narednih par dana susresti sa Mađarskom i Crnom Gorom, a kako će gotovo sigurno dve od te tri selekcije otići za Nemačku ne treba polemisati o značaju ovih mečeva.

Trenutno je u najboljem položaju Mađarska koja je neporažena na četiri odigrane utakmice i prva je na tabeli sa deset bodova, isto ima i Srbija koja je odigrala meč više, dok šansu iz prikrajka vrebaju Crnogorci sa dva poena zaostatka u odnosu na pomenuti dvojac.

Piksijeva četa će večeras gostovati u Budimpešti gde će na ''Puškaš areni'' pokušati da se osveti za poraz iz Beograda pre nešto više od mesec dana.

Srbija je povela na tom meču auto-golom Salaja, ali Mađari su prekorenuli do poluvremena pogocima Varge i Orbana, a s obzirom da u drugom delu igre nisu viđeni golovi taj rezultat je ostao na snazi, 1:2.

Naši momci su se oporavili posle tog poraza trijumfom nad Litvanijom (3:1), a na tom meču je blistao Aleksandar Mitrović koji je postigao sva tri gola za ''orlove''.

Piksi je najavio borbu od svojih igrača za koje kaže da moraju imati ratnički mentalitet pred večerašnji meč, a loša vest za srpskog selektora je to što neće moći da računa na Vlahovića, a s ozbirom da nema ni Luke Jovića verovatno će menjati formaciju sa dva napadača ukoliko ne planira da mladog Ratkova ''ubaci u vatru''.

Ono što brine je loša defanziva Srbije koja nije sačuvala mrežu na poslednje tri utakmica za razliku od Mađara koji su poznati kao jako dobra domaćinska ekipa i u dosadašnjem toku kvalifikacija imaju impresivnu gol-razliku, 9:1.

Nakon ovog meča ugostićemo Crnogorce, tako da bi i bod bio solidan rezultat, ali sigurno je da će orlovi napasti sva tri, a mi verujemo da će i doći do njih iako se meč igra na krcatoj "Puškaš areni" koja je rasprodata još pre nekoliko dana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona