RUMUNI DRŽE KORAK SA ŠVAJCARCIMA: Belorusija se konačno odomaćila na stadionu Ujpešta

O. M.

12. 10. 2023. u 08:50

U sedmom kolu kvalifikacija za EURO 2024, Belorusija dočekuje Rumuniju. Utakmica je na programu u četvrtak od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Šuša Ferenc" u Budimpešti, domu Ujpešta.

РУМУНИ ДРЖЕ КОРАК СА ШВАЈЦАРЦИМА: Белорусија се коначно одомаћила на стадиону Ујпешта

Foto: Profimedia

Domaći su u prethodnom kolu izgubili od Izraela, dok su gosti savladali selekciju lažne države Kosovo.

U poslednjem takmičarskom meču Belorusija je izgubila od Izraela sa 1:0. Gostujući tim je dugo odolevao, a jedini gol na meču domaći su postigli u nadoknadi vremena. Strelac je bio vezista Makabija iz Tel Aviva Gavrijel Kanihovski.

Trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa četiri boda, osam manje od drugoplasirane Rumunije. U dosadašnjem delu kvalifikacija zabeležili su jednu pobedu i remi, kao i četiri poraza.

Remizirali su u gostima Andori i to bez golova, dok su jedini trijumf ostvarili kao domaćini na ovom istom stadionu, a protivnik im je bila selekcija lažne države. Do sada su u kvalifikacijama postigli samo četiri gola. Po dva su delo veziste Astane Maksa Ebonga, odnosno napadača Dinama iz Minska Vladislava Morozova.

U prethodnom kolu Rumunija je na svom terenu savladala takozvano Kosovo sa 2:0, a utakmicu je više od rezultata obeležio transparent na tribinama kojim su naši susedi ponovili čvrsti stav da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Što se same utakmice tiče, u 42. minutu gostujući tim je ostao sa igračem manje, a u 61. minutu domaći su iznudili jedanaesterac, koji je Nikolae Stanciju promašio. Ipak, isti igrač se iskupio u 83. minutu i ​​doveo Rumuniju u vođstvo, a konačan rezultat postavljen je u nadoknadi vremena, golom Valentina Mihaila, dok je asistent bio Andrej Raciu.

Posle šest odigranih kola Rumunija nema poraza, uz tri pobede i tri remija. Trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli sa 12 bodova, dva manje od prvoplasirane Švajcarske. Kako sada stvari stoje, Rumuniju i Švajcarsku ugrožava samo Izrael koji ima bod manje od "trikolora"i tri manje od "sajdžija", ali je u prednosti jer s obe ove reprezentacije do kraja kvalifikacija igra kod kuće, dok gostuje dvema najlošijim ekipama u grupi. Takođe, Izrael je kao osvajač grupe u Ligi nacija obezbedio i baraž, što sa Rumunima nije slučaj. 

Selektor Rumunije Jordanesku će biti primoran da izvrši jednu izmenu u startnoj postavi zbog suspenzije Jorgosa Puškaša koji je skupio tri žuta kartona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,57) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)