NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

OSVETA SE SLUŽI HLADNA: Bavarci dolaze po tri boda na Red bul Arenu

O. M.

30. 09. 2023. u 09:23

DERBI šestog kola nemačke Bundeslige, a možda i celog šampionata, igra se ove subote od 18 časova i 30 minuta na stadionu Red bul Arena gde domaći Lajpcig dočekuje Bajern iz Minhena.

ОСВЕТА СЕ СЛУЖИ ХЛАДНА: Баварци долазе по три бода на Ред бул Арену

Foto: AP

Red bul Lajpcig u ovu utakmicu ulazi kao četvrtoplasirani tim u Bundesligi, sa četiri pobede i samo jednim porazom u prvih pet kola. Njihova trenutna forma je izvanredna, sa šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, uz impresivnih 18 postignutih golova.

Izgubili su samo od Bajera iz Leverkuzena koji je uoči ovog kola delio prvo mesto na tabeli sa Bajernom. U prošlom kolu bili su bolji od Borusije Menhengladbah rezultatom 1:0, a samo nekoliko dana kasnije ostvarili su novi trijumf u Kupu protiv Vehena (3-2), čime su napravili odličan uvod u subotnji duel sa Bajern.

Izabranici Marka Rosea već su ove sezone jednom savladali Bajern. Bilo je to na otvaranju sezone u utakmici za Superkup kada je bilo 3:0, a blistao je het-trikom Dani Olmo.Španca danas neće biti u sastavu "bikova" zbog povrede kolena, pa odbrana Bavaraca može bar donekle da odahne, ali tu su Lois openda i Havi simons koji su u dosadašnjem delu sezone postigli zajedno šest golova i zabeležili pet asistencija.

Posebno je važno istaći da je RB Lajpcig prethodnih meseci ostvario izuzetne rezultate na svom stadionu, gde je od aprila zabeležio šest uzastopnih pobeda u Bundesligi. Gledano šire, mogu se pohvaliti odličnim rekordom od 15 pobeda i samo dva poraza u poslednjih 18 ligaških utakmica.

Bajern je u pohod na 12. uzastopnu titulu krenuo sa tri uzastopne pobede, pre nego što je remizirao sa Leverkuzenom, ekipom s kojom uoči ovog kola deli prvo mesto.

U prošlom kolu Bavarci su ostvarili i četvrtu pobedu, kada je Bohum bio srećni dobitnik sedmice. Nakon toga savladali su sa 4:3 Mančester junajted na startu Lige šampiona, a zatim su se vratili na domaću scenu i rutinski odradili posao u prvom kolu Kupa. Protivnik je bio trećeligaš Projsen Minster koga su savladali sa 4:0 u gostima. Taj meč odložen je zbog obaveza Bajerna u pomenutom Superkupu u kome je četa Tomasa Tuhela pretrpela jedini poraz u sezoni što je svakak ododatni motiv za "osvetu".

Prošle godine na ovom stadionu bilo je 1:1 u prvenstvenom duelu. Poveli su Bavarci golom Šupo-Motana a izjednačio je Marsel Halstenberg koji je u međuvremenu karijeru nastavio u Hanoveru.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&3+ (kvota 1,93) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu