VELIKO ISKUSTVO ZA BRĐANE: Čuka pred teškim izazovima

TIP redakcija

20. 09. 2023. u 15:30

SRBIJA ima samo jednog predstavnika u Ligi konferencija

ВЕЛИКО ИСКУСТВО ЗА БРЂАНЕ: Чука пред тешким изазовима

FOTO: FK Čukarički

Treći srpski predstavnik u Evropi ove sezone, Čukarički, igraće u Ligi konferencije koja počinje u sredu. Pred „brđanima“ nalazi se šest teških izazova, jer grupa u koju su zapali sa Ferencvarošem, Fiorentinom i Genkom nije nimalo laka.

Sve počinje iz Budimpešte kada „belo-crni“ idu na megdan Ferencu, na čiju je klupu nedavno seo bivši kormilar Crvene zvezde Dejan Stanković. Prema bukmejkerima Čukarički je težak autsajder u Mađarskoj, protiv tima koji se na početku kvalifikacija obrukao protiv Ki Klasvika, pa je na kraju morao da se zadovolji učešćen u trećem po jačini UEFA takmičenju.

Izabranike Igora Matića, ne očekuju ništa lakši rivali ni kasnije, jer se Fiorentina nalazi u krugu favorita da zaigra u finalu na stadionu „Aja Sofija“, u Grčkoj, 29. maja. Da bi Čukarički nastavio takmičenje i na proleće, moraće da budu među prva dva tima u grupi, što deluje kao nemoguća misija za ekipu koja je glatko poražena u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Olimpijakosa.

Što se tiče najvećih favorita za titulu, pre svih se izdvaja Aston Vila. Verovatno je trofej koji je prošle godine osvojio Vest Hem malo promenio viđenje stvari Engleza na ovo nadmetanje, a Vila na klupi ima „specijalistu“ za kup takmičenja, Unaija Emerija. U drugom redu favorita, ali sa ozbiljnim šansama, svakako je Fenerbahče, novi tim kapitena selekcije Srbije Dušana Tadića. Ono što će pomoći favoritima makar tokom jeseni je to što su brojni „liliputanci“ iznenadili u kvalifikacijama, pa će najbolji timovi imati lakši posao u grupnoj fazi. Pre nego što se u osmini finala priključe trećeplasirani timovi iz Lige Evrope.

Kvote pobednik

Aston Vila 5.00

Fiorentina 8.00

Ajntraht 11.00

Lil 13.00

AZ 15.00

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)