LETONCIMA SE NE PIŠE NIŠTA DOBRO: Posle uspeha u Ligi nacija Hrvatska se okreće kvalifikacijama za EURO

O. M.

08. 09. 2023. u 09:56 >> 09:56

FUDBALSKA reprezentacija Hrvatske dočekuje Letoniju u petom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Nemačkoj. Utakmica se igra na stadionu Rujevica u Rijeci od 20 časova i 45 minuta.

ЛЕТОНЦИМА СЕ НЕ ПИШЕ НИШТА ДОБРО: После успеха у Лиги нација Хрватска се окреће квалификацијама за ЕУРО

Foto AP

"Kockasti" su trenutno treći na tabeli grupe "D", sa dve utakmice manje od lidera Turske, koje nisu odigrali zbog obaveza na završnom turniru Lige nacija gde su osvojili drugo mesto porazom od Španije na penale u finalu. 

U kvalifikacijama su ostvarili jednu pobedu i jedan nerešen rezultat. Ovog marta savladali su Tursku u gostima sa 2:0, golovima Matea Kovačića, a kvalifikacije su otvorili remijem u Splitu protiv Velsa. Vodili su golom Kramarića do duboko u nadoknadi vremena kada je izjednačio Broadhed.

Izabranici Zlatka Dalića ostaju najveći favoriti za prvo mesto u grupi, iako je trenutno osim Turske ispred njih na tabeli i reprezentacija Jermenije koja ima šest bodova iz tri utakmice.

Posle Letonije, Hrvatska gostuje upravo Jermeniji pa bi pobedama u ova dva susreta sigurno ušla u prva dva, a u zavisnosti od rezultata današnjeg duela Turske i Jermenije možda preuzme i lidersku poziciju.

Kao pobednik grupe u Ligi nacija, Hrvatska je obezbedila minimum plasman u baraž, tako da i u slučaju nekih šokantnih rezultata do kraja kvalifikacija imaće "vatreni" još jednu priliku preko plej-ofa da se nađu u Nemačkoj.

Ali s obzirom na to da je Hrvatska u poslednjih 16 takmičarskih utakmica doživela samo jedan poraz i to u polufinalu Mundijala od kasnijeg šampiona sveta Argentine, malo je verovatno da će neko u ovoj grupi iznenaditi ovu reprezentaciju.

Letonija je imala užasan početak kvalifikacija. Pretrpeli su tri uzastopna poraza u prve tri utakmice. Ova reprezentacija je od sticanja nezavisnosti učestvovala na samo jednom velikom takmičenju, EURO 2004 u Portugalu, i od tada nisu bili ni blizu plasmanu. U prethodnom ciklusu imali su svih pet poraza u gostima i sa samo jednom pobedom zauzeli poslednje mesto u grupi.

U Ligi nacija imali su veoma lake protivnike u "D" diviziji pa su u konkurenciji Moldavije, Andore i Lihtenštajna zauzeli prvo mesto i po prvi put u istoriji ovog takmičenja igraće u "C" diviziji.

Hrvatska je za nekoliko klasa jača ekipa od Letonije i nema sumnje da će iskoristiti sve slabosti protivnika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1&3+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)