KAZAHSTAN NIKAD NIJE POBEDIO FINSKU: Borba za prvo mesto u grupi H

O. M.

07. 09. 2023. u 10:48

NEOČEKIVANI derbi grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu igra se ovog četvrtka po podne (16 časova po srpskom vremenu) u Astana Areni u Kazahstanu gde gostuje Finska.

КАЗАХСТАН НИКАД НИЈЕ ПОБЕДИО ФИНСКУ: Борба за прво место у групи Х

FOTO: AP/Tanjug

Iako su i jedna i druga reprezentacija poražene na startu kvalifikacija, u nastavku su zabeležile po tri pobede pa sada sa po devet bodova dele prvo mesto. Iza njih su Danska i Slovenija, a upravo je remi sa "zmajčekima" koštao "crveno-bele" pada na treću poziciju jer da su pobedili i oni bi imali devet bodova.

Kazahstanci imaju veliku priliku da se prvi put u istoriji plasiraju na završnicu nekog veliko turnira, a ako im to ne pođe za rukom, tačnije nogama, "jastrebovi" će imati dodatnu priliku preko baraža u kome su učešće izborili kroz Ligu nacija.

Kazasi su dve od tri pobede ostvarili protiv autsajdera u grupi, Severne Irske (1:0) i San Marina (3:0), ali su zablistali protiv Danske koju su savladali sa 3:2 i to posle preokreta pošto je "dinamit" vodio sa 2:0 golovima najboljeg strelca kvalifikacija Rasmusa Hojlunda. U prvom kolu poraženi su od Slovenije.

Finci su takođe kvalifikacije počeli porazom od Danske. Zatim su pobedili San Marino (6:0) i Severnu Irsku (1:0) a treću pobedu ostvarili su protiv Slovenije koju su savladali sa 2:0.

Finska i Kazahstan do sada su odigrali pet međusobnih susreta, a samo u prvom, jedinom prijateljskom, bivša sovjetska republika je izbegla poraz (0:0). Dva puta u kvalifikacijama za Mundijal i dva puta u kvalifikacijama za Evro slavili su Finci, a u tim mečevima Kazahstan je postigao samo jedan gol, pa je ukupna gol-razlika 7:1 u korist "sova".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)