BARSELONA IDE PO "SIGURNE" BODOVE: Očekuje se debi portugalskog tandema

O. M.

03. 09. 2023. u 12:38 >> 12:38

U četvrtom kolu španske La lige Osasuna dočekuje Barselonu. Utakmica je na programu u nedelju od 21 čas na stadionu "El Sadar".

БАРСЕЛОНА ИДЕ ПО СИГУРНЕ БОДОВЕ: Очекује се деби португалског тандема

FOTO: Tanjug/AP

Osasuna je u poslednjem takmičarskom meču odigrala nerešeno 2:2 u Brižu u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Vodili su sa 2:0 od 53. minuta, ali su domaći izjednačili sa dva gola za tri minuta od 73. do 76. i tako otišli u grupnu fazu, pošto su u prvoj utakmici u Pamploni pobedili sa 2:1. 

Posle tri odigrana kola u La ligi Osasuna ima šest bodova. Pobede je ostvarila nad Valensijom i Seltom a poraz doživela od Atletik Bilbaa. U pripremnom periodu odigrali su sedam prijateljskih utakmica, uz pet pobeda i dva poraza. Prošlu sezonu su završili na sedmom mestu na tabeli sa 53 boda. Osasuna je i dalje bez usluga srpskog fudbalera Darka Brašanca koji zbog teške povrede kolena odsustvuje već nekoliko meseci i neizvesno je kada će se vratiti na teren.

U poslednjem meču La Lige Barselona je u gostima savladala Viljareal sa 4:3. Poveli su sa 2:0 već u 15. minutu, ali se domaćin do poluvremena vratio u život i izjednačio, da bi početkom drugog prešao čak i u vođstvo. Ipak, na scenu su tada stupili Feran Tores i Robert Levandovski i doneli pobedu šampionu.

Barselona je pre tog susreta remizirala sa Hetafeom 0:0 i pobedila Kadiz sa 2:0. U pripremnom periodu odigrali su pet prijateljskih utakmica, uz četiri pobede i jedan poraz. Prošle sezone su osvojili titulu u La Ligi sa 88 bodova.

Barselona je u petak veče dovela na pozajmicu Žoaa Feliksa iz Atletiko Madrida i Žoaa Kansela iz Mančester sitija a portugalski duo bi mogao da debituje večeras. Rafinji je istekla suspenija i trebalo bi da se vrati u tim, ali su Ronald Arauho i Pedri i dalje van terena zbog povreda. 

Osasuna je poslednji put kao domaćin savladala Barselonu 2012. godine kada je za tim iz Pamplone igrao naš Dejan Lekić koji je tada postigao dva od tri gola za svoj tim.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)