VLAHOVIĆ JURI REKORD PAOLA DIBALE: Ako postigne gol protiv Empolija....

O. M.

03. 09. 2023. u 11:49 >> 11:49

JUVENTUS gostuje Empoliju na stadionu "Karlo Kastelani" ove nedelje od 20 časova i 45 minuta.

ВЛАХОВИЋ ЈУРИ РЕКОРД ПАОЛА ДИБАЛЕ: Ако постигне гол против Емполија....

FOTO: Tanjug/AP

Reč je o utakmici trećeg kola italijanske Serije A. Domaći tim je pre početka ovog kola bio jedan od tri bez osvojenog boda, ali su u ovoj rundi pobede ostvarili Lacio koji je iznenadio Napoli u gostima sa 2:1 i Sasuolo (pobeda od 3:1 protiv Verone). Tako je ekipa Paola Zanetija sada zakovana za dno tabele Serije A, a s obzirom na snagu i renome današnjeg protivnika za očekivati je da "plavi" i posle ove utakmice ostanu "fenjeraši". 

Empoli je inače poznat kao jedan od "jo-jo klubova", onih koji se često sele iz jedne lige u drugu i nazad. Od sezone 1996/97 kada su ušli u Seriju B, proveli su 13 sezona u Seriji A i isto toliko u Seriji B. 

Prošlu sezonu su završili na 14. mestu sa 43 boda iz 38 odigranih utakmica, 12 bodova više od timova u zoni ispadanja.

Ali početak nove sezone nije mogao biti gori za ovaj tim. Prvo su eliminisani iz Kupa Italije porazom 1:2 na svom stadionu od Čitadele, a zatim su u prva dva kola italijanskog šampionata pretrpeli dva poraza bez postignutog gola. Verona je ostvarila minimalnu pobedu na "Karlu Kastelaniju", a u narednom meču, prošle subote, Monca je pred svojim navijačima pobedila sa 2:0 izabranike Paola Zanetija.

Zbog svih problema sa fudbalskim savezom zbog finansijskih neregularnosti, Juventus je imao zaista turbulentnu prošlu sezonu, koja je završena oduzimanjem bodova pa vraćanjem pa novim oduzimanjem. To je rezultiralo plasmanom ispod svih očekivanja, s obzirom da je najtrofejniji italijanski klub završio takmičenje u Seriji A tek na sedmom mestu.

Bjankoneri se nadaju mnogo uspešnijoj novoj sezoni, koju su započeli sa četiri boda iz prva dva odigrana kola. Na Frijuliju su ubedljivo pobedili Udineze sa 3:0, ali je sledeći meč doneo neočekivan remi sa Bolonjom. Gosti su u Torinu mogli i do pobede, s obzirom da su imali gol prednosti do 80. minuta, kada je naš reprezentativac Dušan Vlahović svojim drugim golom u sezoni uspeo da izjednači i donese "staroj torinskoj dami" bod.

Ako postigne gol protiv Empolija, Dušan će postati tek drugi igrač Juventusa, posle Paola Dibale kome je to uspelo pre šest godina, koji se upisao u strelce na prve tri utakmice sezone u Seriji A.

Posle odlazaka Huana Kvadrada u Inter iz Milana i Anhela di Marije koji se vratio u Benfiku, trener Juventusa Masimilijano Alegri ostao je ovih dana i bez kapitena Leonarda Bonučija koji je pojačao redove nemačkog Union Berlina, gde će igrati Ligu šampiona.

Maks bi uskoro mogao da ostane i bez srpskog internacionalca Filipa Kostića, koji je, bar kako javlja italijanska štampa, blizu prelaska u londonski Vest hem. Za meč protiv Empolija svakako neće moći da računa na povređenog Matiju de Šilja i nedovoljno oporavljenog golmana Vojćeka Šćešnog.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!