MOSTARSKI "PLEMIĆI" IMAJU JOŠ DVE ŠANSE: Da li evropski san postaje java?

V.D.

10. 08. 2023. u 12:15

NEMA sumnje, stadion "Pod Bijelim brijegom" će biti ispunjen do poslednjeg mesta

МОСТАРСКИ ПЛЕМИЋИ ИМАЈУ ЈОШ ДВЕ ШАНСЕ: Да ли европски сан постаје јава?

Foto: EPA

Od dobijanja državnosti Bosna i Hercegovina nikada nije imala predstavnika u grupnoj fazi nekog evropskog klupskog takmičenja, ali ovoga puta su nikada bliži tom uspehu.

Najtrofejniji tim u Premijer ligi BiH Zrinjski iz Mostara je kao aktuelni šampion svoje zemlje evropsku kampanju započeo od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, gde je tek nakon izvođenja penala uspeo da savlada jermenskog šampiona Urartu, iako je nakon prvog meča u Jerevanu imao gol prednosti. Uspeo je Zrinjski da se plasira u drugo kolo, ali preko Slovana iz Bratislave i Milana Borjana nije mogao. Slovački predstavnik je slavio ukupnim rezultatom 3:2 i tako poslao "plemiće" u Ligu Evrope gde će se večeras sastati sa šampionom Islanda.

Brejdablik je zbog niskog rejtinga islandskog fudbala morao da krene od pretkvalifikacionog turnira koji se igrao u njihovoj zemlji. U polufinalu su imali lakši trening protiv šampiona San Marina kog su pobedili sa 7:1, dok ih je u finalu čekala podgorička Budućnost.

Očekivalo se da Crnogorci pruže jak otpor, ali to se nije dogodilo, naprotiv, obrukali su se propisno s obzirom na to da je nakon 33 minuta igre bilo 4:0 za Islanđane. U nastavku meča Brejdablik je još jednom zatresao mrežu za konačnih 5:0.

U prvom kolu kvalifikacija su pobedili u oba meča irski Šamrok, ali kasnije preko Kopenhagena nisu mogli. Danski šampion bio je ubedljiv i slavio ukupnim rezultatom 8:3.

Brejdablik verovatno neće uspeti da obrani titulu s obzirom na to da nakon 18 odigranih kola za liderom zaostaje čak 13 bodova. 

Nijedna od ove dve ekipe nikada nije igrala u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Pobednik dvomeča će ići na megdan austrijskom Lasku, dok će poraženi svoju šansu potražiti u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija.

Zrinjski predvođen sjajnim golgeterom Nemanjom Bilbijom jeste blagi favorit za plasman u narednu fazu, ali sigurno je da Islanđani koji su u punom takmičarskom ritmu neće biti lak zalogaj.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!