SRBI STIŽU U SPLIT: Goreće rasprodati Poljud

O. M.

10. 08. 2023. u 08:43 >> 08:43

SPLITSKI Hajduk dočekuje solunski PAOK u jednom od najzanimljivijih duela trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

СРБИ СТИЖУ У СПЛИТ: Гореће распродати Пољуд

FOTO: EPA

Utakmica na Poljudu koja će se odigrati sa početkom od 21 čas biće pod posebnom lupom UEFA i zbog tragičnih događaja koji su prethodili neodigranoj utakmici drugog hrvatskog i grčkog kluba, gostovanju Dinama AEK-u iz Atine u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Hajduk je takmičarsku sezonu otvorio porazom upravo od Dinama u Superkupu Hrvatske, ali se "modrima" vrlo brzo osvetio u prvom kolu novog šampionata. "Majstor s mora" je pobedio večitog rivala golom u nadoknadi izgubljenog vremena i to posle preokreta. Ta pobeda, praćena onom u "jadranskom derbiju" protiv Rijeke (1:0) u drugom kolu, podgrejala je nade "Torcide" da konačno stižu bolji dani za njihove ljubimce.

Prva zvezda Hajduka je Marko Livaja. Alfa i omega, igrač oko koga se sve vrti, postiže golove, asistira, oduzima lopte i diže publiku na noge kada je potrebno, a to kada je Torcida u pitanju nije baš često. Još kada se u redovima protivničkog tima nađe i neki Srbin, zapaljiva atmosfera na tribinama Poljuda, naročito južnoj, zagarantovana je.

PAOK je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu sa 16 bodova manje od šampiona AEK-a. U regularnom delu sezone pretrpeli su samo dva poraza, ali su sve pokvarili u plej-ofu gde su izgubili pet puta. Poraženi su i u finalu Kupa i to od AEK-a koji je tako kompletirao duplu krunu, dok su u Evropi put prekinuli već krajem jula kada ih je u drugom kolu Lige konferencija izbacio bugarski Levski.

Ekipu su ove sezone pojačali defanzivci Vilijam Trust-Ekong iz Votforda i Baba Rahman iz Čelsija, a napustio ih je, od važnijih igrača, portugalski internacionalac Nelson Oliveira.

U drugom kolu kvalifikacija savladali su izraelski Beitar teže nego što se očekivalo. U prvom meču u Solunu bilo je 0:0, ali je PAOK, sa igračem manje u gostima, pobedio sa 4:1. Od toga, dva gola postigli su u nadoknadi izgubljenog vremena, a dva su bila autogolovi.

Nosioci igre tima su naš reprezentativac Andrija Živković, Brazilac Tajson koji je stigao u januaru iz Internasionala, a karijeru je izgradio prethodno u Šahtaru iz Donjecka, kao i Španac Brendon Tomas koji je prošle godine došao iz Malage. Ne treba zaboraviti ni drugog srpskog fudbalera u redovima Solunjana, golmana Živka Živkovića.

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!