"PARNI VALJAK" OPET MELJE: Partizan ušao u pobednički ritam pred gostovanje "sovama" iz Bakua

O. M.

10. 08. 2023. u 12:28 >> 12:28

FUDBALERI Partizana gostuju ekipi Sabaha iz Bakua u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Uefinu Ligu konferencija. Utakmica će biti odigrana na stadionu "Bank republik arena".

ПАРНИ ВАЉАК ОПЕТ МЕЉЕ: Партизан ушао у победнички ритам пред гостовање совама из Бакуа

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Obe ekipe u ovaj duel ulaze posle pobeda na domaćoj sceni. "Sove" su sa čak 5:0 nadigrale solidnu ekipu Gabale, koja je u prošloj sezoni bila četvrta na tabeli najjače lige Azerbejdžana, dok je Partizan sa rezultatski manje ubedljivih, ali sigurnih 2:0, nadigrao Vojvodinu.

Posle prošle sezone za zaborav, koja je završila razočaravajućim petim mestom, Partizan je u novu ušao sa drastično izmenjenim sastavom, ali sa istim problemima na terenu i oko njega. 

Ipak, trener Igor Duljaj uspeo je da igrače izoluje od dešavanja van terena, poput skandala koji je izbio oko suđenja na utakmici prvog kola Superlige sa TSC iz Bačke Topole i da im fokus usmeri samo na igre. Rezultat je bio vidljiv već posle drugog kola. Partizan je u prvom meču ugostio ekipu TSC-a i u uzbudljivoj utakmici punoj rezultatskih preokreta osvojio jedna bod rezultatom 3:3, iako je imao prednost do nadoknade vremena i kornera kojim je ekipa iz Bačke Topole izjednačila.

"Parni valjak" je sledeći veliki izazov imao već u narednom kolu, kada je gostovao u Novom Sadu, protiv Vojvodine. Duljajevi izabranici su igrali fantastično i u odbrani i u napadu, uz dosta agresivnosti i borili su se celih 90 minuta. Takva igra je rezultatski nagrađena, a Partizan je pobedio sa 2:0, ostavivši Vojvodinu bez ijedne velike šanse za gol.

Sabah je prošle sezone ostvario istorijski uspeh, završivši prvenstvo na drugom mestu na tabeli. Ovaj rezultat doneo je ekipi trenera Murata Musajeva plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, u kojem su se suočili sa ekipom RFS iz Rige, predstavnikom Letonije.

Sabah je u oba meča bio bolji od letonskog predstavnika. Utakmica u Rigi završena je pobedom od 2:0, a u Bakuu 2:1 za tim iz Azerbejdžana. Ipak, domaćine čeka prava provera u ovom kolu, kada se sastaju sa "crno-belima" koji su, nema nikakve sumnje, daleko ozbiljniji protivnik od RFS-a.

Pobednik ovog dvomeča sastaće se sa boljim iz duela između rumunskog FCSB (bivša Steaua Bukurešt) i danskog Nordšelanda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)