HELSINKI ČUVA MINIMALNU PREDNOST: Poraz u Finskoj bio je Moldeov prvi posle sedam utakmica

O. M.

02. 08. 2023. u 12:48

MOLDE će ugostiti Helsinki na stadionu Aker u revanš meču drugog kola Lige šampiona u sredu uveče, od 19 časova. Prvi meč završen je pobedom Helsinkija od 1:0, a jedini pogodak postigao je Kasnkinene u 25. minutu.

ХЕЛСИНКИ ЧУВА МИНИМАЛНУ ПРЕДНОСТ: Пораз у Финској био је Молдеов први после седам утакмица

FOTO: EPA

Zanimljivo, ovo je jedan od tri nordijska derbija u ovoj rundi kvalifikacija. Druga dva su Kopenhagen - Brejdablik i Haken - Kalkkvik, a pobednik ovog drugog duela sastaje se sa pobednikom dvomeča Molde - Helsinki.

Poraz u Helsinkiju bio je tek prvi Moldeov u poslednjih sedam utakmica, a treći od početka aprila. Uprkos ovom porazu, Molde ostaje favorit u dvomeču, na šta ukazuje impresivan rekord ove ekipe na svom terenu. Za vikend je Molde pokazao da nije zaboravio da pobeđuje, kada je savladao Stabek sa 1:0 u okviru Eliten serije.

Navijači Moldea nadaju se da bi njihov klub mogao da se domogne grupne faze Lige šampiona drugi put u istoriji, a prvi put posle sezone 1999/2000. Ipak, zadovoljili bi se i plasmanom u Ligu Evrope, takmičenje u kome su pre dve sezone ostvarili najveći uspeh u klupskoj istoriji - plasman u osminu finala.

I Helsinki ima samo jedno učešće u Ligi šampiona, a ono datira iz sezone 1998/99. Tada su doduše iz najjačih liga igrale samo po dve ekipe, a bila su i samo dva kruga kvalifikacija, pa je Fincima bio mnogo lakši put do grupne faze.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave