"FRADI" BEZ PEŠIĆA NA DALEKOM SEVERU: Domaći su u neverovatnoj formi

V.D.

11. 07. 2023. u 12:45

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona večeras od 20.45 sastaće se šampioni Farskih Ostrva i Mađarske

ФРАДИ БЕЗ ПЕШИЋА НА ДАЛЕКОМ СЕВЕРУ: Домаћи су у невероватној форми

FOTO: Tanjug/AP

Klaksvik je suvereni lider prvenstva Farskih Ostrva i na 16 utakmica zabeležio je isto toliko pobeda uz neverovatnu gol razliku od 44:8.

O dominaciji plavo-belih govori i činjenica da su poslednji poraz u nacionalnom šampionatu su doživeli pre dve sezone tačnije 20.10.2021.godine kada su izgubili sa 2:1 od najvećeg rivala HB Toršavna.

Danas im u goste stiže petostruki uzastopni šampion Mađarske koga sa klupe predvodi iskusni ruski stručnjak Stanislav Čerčesov. Ferencvaroš je u prelaznom roku bio jako aktivan i doveo je čak 12 fudbalera među kojima se izdvajaju Aleksandar Pešić, nekadašnji golgeter Crvene zvezde, Tunišanin Mohamed Ali Ben Rondane i Muhamed Abu Fani koji je za 1,5 miliona evra stigao iz Makabi Haife.

"Fradi" su odigrali pet pripremnih mečeva. Dva puta su slavili protiv Šepšija i Botošanija, dva puta remizirali sa Rogaškom i Karabogom dok su jedini poraz doživeli od Salcburga.

Obe ekipe će danas biti oslabljene. U redovima domaćih neće biti iskusnog Pala Kletskarda koji je najbolji igrač svog tima i na 13 mečeva je postigao 14 pogodaka dok je sedam puta bio asistent. 

Na Farska ostrva nije otpustovao Aleksandar Pešić koji je povredio rame već na debiju za mađarski tim u meču protiv Rogaške.

Iako je domaći tim u sjajnoj formi očekujemo da Ferencvaroš slavi i napravi veliki korak ka plasmanu u drugu rundu kvalifikacija.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?