NORDIJSKI DERBI U GRUPI B: Islanđani neće po dobrom pamtiti debi na EP

O. M.

07. 07. 2023. u 11:52

OMLADINCI Norveške sastaju se sa vršnjacima iz Islanda u drugom kolu B grupe Evropskog prvenstva U-19 koje se održava na Malti. Utakmica se igra na stadionu Hibernijansa u Paoli od 21 čas.

НОРДИЈСКИ ДЕРБИ У ГРУПИ Б: Исланђани неће по добром памтити деби на ЕП

Foto: Profimedia

Norvežani su lideri grupe posle prvog kola u kome su sa 5:4 savladali Grčku. bila je to spektakularna utakmica u kojoj su "vikinzi" vodili sa 50 u 40. minutu. Grci se nisu predavali pa su u drugom delu postigli četiri gola, ali nisu imali vremena za nešto više pošto su konačan rezultat postavili duboko u nadoknadi vremena.

Island je u prvom kolu poražen od Španije sa 2:1. bio je to debi ove selekcije na završnim turnirima U-19 UEFA evropskih prvenstava. Norvežani na juniorskim šampionatima Evrope imaju jedno treće mesto koje su osvojili 1992. godine kada se još igralo u formatu do 18 godina.

Norvežani su na putu do plasmana na Završni turnir ukrstili koplja sa našom  omladinskom selekcijom. Orlići su osvojili prvo mesto u grupi prve faze kvalifikacije, ispred Norveške, ali posle nisu imali sreće jer su ih Poljaci zaustavili u elitnoj grupi. S druge strane, Norveška je u elitnoj grupi osvojila prvo mesto sa svih devet bodova ispred favorizovanog domaćina Francuske koja je tak oostala bez plasmana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 17:25

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!