GRČKA U PROBLEMU: Pobediti Španiju je "skoro" nemoguća misija!

O. M.

07. 07. 2023. u 11:46 >> 11:46

FUDBALERI Grčke i Španije otvaraju drugo kolo grupe "B" na Evropskom šampionatu za igrače do 19 godina. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Gozo" na istoimenom ostrvu u sastavu Malte.

ГРЧКА У ПРОБЛЕМУ: Победити Шпанију је скоро немогућа мисија!

Foto: Profimedia

Španija je u prvom kolu savladala Island sa 2:1, dok je Grčka izgubila od Norveške sa 5:4. 

"La rohita" je rekorder po broju titula otkad se omladinsko prvenstvo Evrope igra u ovom formatu sa osam titula. Ako se računaju i ranija izdanja, do 18 godina, Španci dele prvu poziciju sa Engleskom sa po 11 titula.

Plasman na EP na Malti obezbedili su kroz dva kruga kvalifikacija. U prvoj rundi bili su bolji u grupi sa Belgijom i Albanijom. Posao im je bio olakšan jer je UEFA iz takmičenja izbacila dečake iz Rusije, zbog sankcija prema najvećoj državi sveta. U drugoj, takozvanoj elitnoj rundi, Španci su bili domaćini turnira ali su samo zahvaljujući boljoj gol-razlici prošli ispred Danske koja je imala isti broj bodova, dok su zaostali Luksemburg i Ukrajina.

Grčka je u elitnoj grupi osvojila prvo mesto ispred domaćina turnira Republike Irske i Slovačke, nakon što je u prvom krugu bila bolja od Češke i domaćina Švajcarske.

Grci će imati veoma težak zadatak jer su španski omladinci u poslednje četiri godine izgubili samo tri utakmice. Od toga ih je dva puta u prijateljskim utakmicama savladala olimpijska selekcija Japana, a jednom, u polufinalu prošlog Evropskog prvenstva, iznenadio ih je Izrael.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 17:25

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!