AMERIKA NIJE IZGUBILA OD KANADE NA SVOM TERENU VIŠE OD POLA VEKA: ''Jenkiji'' namestili nišanske sprave pred nokaut fazu

V.M.

09. 07. 2023. u 08:15

U četvrtfinalu Gold kupa gledaćemo derbi između Amerike i Kanade.

АМЕРИКА НИЈЕ ИЗГУБИЛА ОД КАНАДЕ НА СВОМ ТЕРЕНУ ВИШЕ ОД ПОЛА ВЕКА: Јенкији наместили нишанске справе пред нокаут фазу

FOTO: AP/Tanjug

Obračun dve reprezetnacije koje su na turnir uz Meksiko došle kao glavni favoriti, može se reći da su Ameri opravdali taj epitet za sada jer su se bez ikakvih problema plasirali u nokaut fazu osvojivši prvo mesto u grupi ''A'' sa sedam bodova. To nije slučaj sa Kanadom koja je strepela do poslednjih trenutaka za prolaz koji je obezbedila pobedom u poslednjem kolu prve faze nad Kubom (4:2).

Nakon iznenađujućeg remija sa Jamajkom u prvom kolu (1:1), Ameri su uhvatili zalet i dominantno savladali Sveti Kits i Nevis kao i Trinidad i Tobago, sa po 6:0. Otkrovenje grupne faze svakako je bio mladi Hesus Fereira koji je u oba pomenuta meča ostvario het-trik i tako postao igrač koji je najbrže došao do dvocifrenog broja golova u nacionalnom dresu.

Po 16. put u 17 izdanja ovog takmičenja, SAD su završile na prvom mestu u svojoj grupi, dok su prethodna dva trijumfa označila prvi put u istoriji Gold kupa da je američki tim postigao pet ili više golova na dva vezana meča.

Amerika je poslednji put u četvrtfinalu ispala 2000. godine kada je bolja od nje bila Kolumbija, a nakon toga je 11. puta uzastopno stizala barem do polufinala.

Na klupi ''jenkija'' nalazi se privremeni menadžer Bo Kalahan koji je neporažen na pet utakmica u kojima je vodio ekipu uz gol-razliku 18-1 i osvajanje KONKAKAF Lige nacije, ali šta god uradio na Gold kupu neće nastaviti posao na klupi Amerike jer će ga posle turnita zameniti Greg Berhalter.

Što se tiče Kanade, ona je bila dosta klimava u grupnoj fazi, ali ono što je bitno je to da je ostvarila svoj četvrti uzastopni plasman u četvrtfinale na Gold kupu.

Kanađani su u uvodna dva kola remizirali sa Gvatemalom i Gvadalupeom, ali su u poslednjem kolu pokazali klasu protiv Kubanaca kojima su spakovali četiri komada. 

Generalno gledano današnji gosti se nalaze u dosta slaboj formi i na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima upisali su samo četiri pobede uz isto toliko poraza i dva remija.

Pre nego što je započela avanturu na Gold kupu, Kanada je primila samo jedan gol u drugom poluvremenu ove godine, ali manjka joj koncentracije na turniru jer je polovina primljenih golova u grupnoj fazi ovog takmičenja primila u završnih deset minuta utakmice.

Što se tiče međusobnih duela dovoljno je reći da Amerika na svom terenu nije izgubila od Kanade na poslednja 22 susreta. Zadnji put kada su Kanađani slavili u Americi bilo je davne 1957. godine. Poslednji susret imali su pre mesec dana kada su ''jenkiji'' slavili u finalu KONKAKAF Lige nacije sa 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave