SADA SU FAVORITI ZA TITULU, ALI: Ko zna da li bi Španija igrala na EP za mlade da UEFA nije izbacila Rusiju

O. M.

21. 06. 2023. u 11:40

EVROPSKO prvenstvo za igrače do 21 godine počinje ove srede, a jedan od domaćina Rumunija sastaje se od 20.45 sa Španijom.

САДА СУ ФАВОРИТИ ЗА ТИТУЛУ, АЛИ: Ко зна да ли би Шпанија играла на ЕП за младе да УЕФА није избацила Русију

Foto: Profimedia

Mladi "trikolori" kao domaćini nisu igrali kvalifikacije, a poslednje dve utakmice odigrali su u martu kada su u prijateljskim susretima igrali 0:0 protiv šampiona Evrope Nemačke i izgubili sa 2:0 od vicešampiona Evrope Portugala.

U prethodnih deset utakmica mladi Rumuni ostvarili su samo jednu pobedu, pre više od godinu dana protiv vršnjaka iz Finske. 

Mlada "furija" je jedan od favorita za titulu. Osvojila je svoju kvalifikacionu grupu sa maksimalnim učinkom i gol-razlikom 37:5, ali pitanje je kako bi se sve završilo da UEFA u februaru prošle godine iz ove grupe nije izbacila mlade Ruse koji su do tog trenutka delili prvo mesto sa Španijom. 

Pet puta u osam utakmica, ne računajući poništen dvomeč sa Rusijom, uspeli su Španci da sačuvaju mrežu. Najviše ih je namučila Slovačka koju su dva puta pobedili sa po 3:2, a gol im je dala još samo Malta koju su deklasirali sa 7:1.

Poslednji poraz doživeli su u polufinalu prošlog Evra od Portugala kada je bilo 1:0 za mlade "navigatore". Tačnije, izgubili su i od vršnjaka iz Rusije u kvalifikacijama, ali je taj rezultat poništen kada je mlada zbornaja sramno izbačena iz kvalifikacija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&3+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici