"RISOVI" SE SVETE ZA PORAZ NA EVROPSKOM? Makedonija dočekuje Ukrajinu u derbiju kola grupe "C"

O. M.

16. 06. 2023. u 14:08 >> 14:08

FUDBALSKA reprezentacija Severne Makedonije dočekuje Ukrajinu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. Meč se igra na Toše Proeski areni od 20.45.

РИСОВИ СЕ СВЕТЕ ЗА ПОРАЗ НА ЕВРОПСКОМ? Македонија дочекује Украјину у дербију кола групе Ц

FOTO: AP/Tanjug

Ove dve ekipe su u drugom planu u grupi pošto su favoriti Engleska i Italija, ali pobednik ovog duela bi mogao da izbije na drugo mesto ispred Italije koja je već doživela jedan poraz. 

Naši južni susedi u ovaj meč ulaze sa tri boda iz jedne utakmice. Bila je to pobeda od 2:1 nad autsajderom Maltom koja je, kako i rezultat kaže, ostvarena teže nego što je očekivano. Istina, vodili su "risovi" 2:0 do 85. minuta kada je Malta preko Jankama Janika postigla počasni pogodak, ali mučili su se punih sat vremena pre nego što je vezista Napolija Eljif Elmas načeo mrežu upornih ostrvljana. Napadač Barnlija Darko Čurlinov je postigao drugi gol za domaćina u 72. minutu.

Posle ove utakmice, izabranici Bobija Milevskog sastali su se sa selekcijom Farskih Ostrva u prijateljskoj utakmici jer su bili slobodni u drugom kolu. Minimalnu pobedu doneo je Bojan Miovski na asistenciju nekadašnjeg fudbalera Partizana, Novog Pazara, Napretka i Donjeg Srema, Stefana Aškovskog.

I Ukrajinci su do sada u kvalifikacijama odigrali samo jedan meč, bio je to poraz od Engleske na "Vembliju". Hari Kejn i Bukajo Saka su postigli golove za Englesku koja je prethodno u prvom kolu savladala Italiju i zasela na čelo tabele. Ukrajina je pre četiri dana odigrala prijateljski meč sa Nemačkom na bremenskom "Veseru" gde je odigrala 3:3 i tako popravila utisak sa utakmice u Londonu. 

Mogla je "zbirna" i do pobede jer je do 83. minuta imala 3:1, ali su u završnici čast "pancerima" spasili Kai Haverc i Jozua Kimih. Prethodno su Ukrajinci sa dva gola 

Viktora Cigankova i autogolom Antonija Rudigera preokrenuli početno vođstvo domaćina koje im je doneo ljubimac Verderovih navijača Niklas Fulkrug pogotkom u šestom minutu susreta.

Engleska će u četvrtom kolu ugostiti Severnu Makedoniju i to na "Old Trafordu" jer je "Vembli" zauzet koncertima nekadašnje zvezde "Van direkšna" Harija Stajlsa. Britanski "San" je ovaj potez Fudbalske asocijacije ispratio duhovitim naslovom "Hari Stajls važniji od Harija Kejna".

Istovremeno, Ukrajina će ugostiti Maltu u slovačkoj Trnavi, takođe daleko od svog zvaničnog stadiona u Kijevu, ali razlog je dobro poznat i manje romantičan nego u slučaju Engleske.

S. Makedonija i Ukrajina igrale su pet puta do sada, "žuto-plavi" imaju tri pobede. Dve su ostvarili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, a jednu na Euro 2021, u kojoj su pobedu Ukrajini doneli Andrej Jarmolenko i Roman Jermečuk, dok je jedini strelac za Makedoniju bio Ezđan Alijoski.

Preostale dve utakmice bile su prijateljske, jedna je završena neodlučeno, a u drugoj je pobedila Makedonija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,97) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)