"ORLOVI" NA JORDAN BEZ UDARNOG DVOJCA: Joveljić i Jovanović menjaju Vlahovića i Mitrovića

O. M.

16. 06. 2023. u 12:23 >> 12:23

FUDBALSKA reprezentacija Srbije odigraće ovog petka prijateljsku utakmicu u Beču, a protivnik je selekcija Jordana. Meč će se igrati na stadionu "Franc Hor", domu fudbalera Austrije Beč, sa početkom od 20.30 časova.

ОРЛОВИ НА ЈОРДАН БЕЗ УДАРНОГ ДВОЈЦА: Јовељић и Јовановић мењају Влаховића и Митровића

FOTO: M. Vukadinović

Ovaj susret, prvi između naše selekcije i reprezentacije Jordana, poslužiće selektoru Draganu Stojkoviću kao generalna proba pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj. 

"Orlovi" su, podsećanja radi, prvi "prozor" kvalifikacija završili sa dve pobede od po 2:0, nad selekcijama Litvanije u Beogradu, odnosno Crne Gore u Podgorici. To nam je donelo prvo mesto u grupi sa maksimalnim učinkom od šest bodova i gol-razlikom +4. Drugi su Mađari koji takođe imaju stopostotan učinak, ali iz jedine utakmice u kojoj su sa 3:0 savladali Bugarsku, našeg narednog rivala s kojim se sastajemo za četiri dana u Sofiji. 

S druge strane, Jordan će do kraja godine igrati samo nekoliko prijateljskih utakmica, a onda ih u januaru sledeće godine očekuje Azijski kup nacija. Jordan je u poslednjoj utakmici pred susret sa Srbijom pobedio Filipine sa 4:0. Ova selekcija u poslednje vreme postiže zapažene rezultate, mada se mora priznati i da nije imala mnogo teških protivnika, ipak treba odati priznanje na skoru u poslednjih deset utakmica tokom kojih je zabeležila osam pobeda i samo dva poraza i to protiv Španije i Australije.

Srbija je sa dva "klin šita" na startu kvalifikacija pokazala veliki napredak u igri odbrane u odnosu na izdanje sa Mundijala kada je na tri utakmice primila čak osam golova. Ne treba zaboraviti ni utakmicu u SAD gde smo pobedili sa 2:1, iako je tu Piksi koristio kombinovanu selekciju igrača iz domaće lige i sa severnoameričkog kontinenta.

Što se tiče napada, Srbija tu nije imala razloga za brigu u prve dve utakmice kvalifikacija. Napadač Juventusa Dušan Vlahović postigao je tri gola (dva Crnoj Gori i jedan Litvaniji), a kapiten Ajaksa i "orlova" Dušan Tadić jedan.

Međutim, Vlahovića, kao ni najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije Aleksandra Mitrovića neće biti ni danas protiv Jordana, a ni za četiri dana protiv Bugarske u Razgradu. Da nevolja bude veća, Piksi neće moći da računa ni na Luku Jovića, tako da će za golove biti zaduženi Dejan Joveljić iz Los Anđeles galaksija, odnosno Đorđe Jovanović iz Makabi Tel-Aviva. Njih dvojica još čekaju za reprezentativni prvenac, mada i nisu mnogo igrali, Joveljić je zabeležio četiri nastupa, a Jovanović samo jedan.

Jordan je sa tri pobede u kvalifikacijama (Nepal 2:0, Indonezija u gostima 1:0 i Kuvajt 3:0) obezbedio učešće na Kupu Azije, koji se igra početkom sledeće godine u Kataru. Posle bečkog okršaja sa Srbijom, Jordan će za tri dana odigrati i prijateljski meč sa Jamajkom, a zatim će u septembru gostovati Norveškoj i Azerbejdžanu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)