SUDBINA JE U TUĐIM RUKAMA: Legenda Partizana juri pobedu u "večitom derbiju" i nada se kiksu lidera

V.D.

07. 06. 2023. u 08:47

U poslednjem kolu bugarskog šampionata očekuje nas veliki derbi prestonice

СУДБИНА ЈЕ У ТУЂИМ РУКАМА: Легенда Партизана јури победу у вечитом дербију и нада се киксу лидера

FOTO: M. Vukadinović

Pravi spektakl očekuje nas od 17.45 kada će se na "Vivakom areni" u Sofiji odigrati "večiti derbi" između Levskog i CSKA.

Sudar dva najtrofejnija kluba u Bugarskoj može da reši pitanje šampiona i poslednjeg putnika u kvalifikacije za Ligu konferencija, ali obe ekipe će osluškivati i rezultat meča između Černo Morea i Ludogoreca kao i još jedne utakmice koja se igra u Sofiji gde će snage odmeriti CSKA 1948 i Lokomotiva Plovdiv.

Domaći Levski je u prvenstvu osvojio 61 bod i trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u razigravanje za plasman u Ligu konferencija. Pobedom na ovom meču uz poraz trećeplasiranog CSKA 1948, puleni trenera Topuzakova bi mogli da se popnu na treće mesto i tako direktno obezbede plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija bez razigravanja sa prvoplasiranom ekipom iz grupe koja se bori za baraž protiv četvrtoplasirane ekipe u šampionskoj grupi.

Današnji gost ekipa CSKA, koju sa klupe predvodi legenda Partizana Saša Ilić, imala je sve u svojim rukama i prednost od jednog boda u odnosu na Ludogorec. U prethodnom kolu u gradskom derbiju protiv imenjaka CSKA 1948 su odigrali samo 1:1 i tako izgubili lidersku poziciju koju su držali pre tog meča.

Ilićevi izabranici su poveli sa 1:0 golom reprezentativca Luksemburga Enesa Mahmutovića u 44. minutu, ali je Pedrinjo poravnao rezultat u 4. minutu nadoknade prvog poluvremena.

Drugo poluvreme je donelo pravi rat na terenu, a u prilog tome govori i čak 11 žutih kartona. CSKA je imao veliku priliku u 12. minutu sudijske nadoknade da napravi ogroman korak ka tituli prvaka, ali je Ivan Turicov bio neprecizan sa bele tačke i meč je završen bez pobednika. 

Uslov da se Saša Ilić okiti prvim trofejom u trenerskoj karijeri je da njegov tim upiše tri boda u "večitom derbiju", ali uz to moraće i da se nadaju kiksu Ludogoreca na gostovanju u Varni, ekipi Černo Morea koja u poslednje kolo ulazi potpuno rasterećeno, bez šansi za plasman u evropske kvalifikacije. 

CSKA se ne može pohvaliti dobrim rezultatima protiv Levskog u poslednje vreme. U prvom ovosezonskom duelu na ovom stadionu videli smo trijumf domaće ekipe od 2:0, dok je sredinom aprila meč završen bez golova.

Očekujemo tvrd derbi u kome blagu prednost dajemo ekipi CSKA jer nada da se prekine jedanaestogodišnja dominacija ekipe Ludogoreca još postoji.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)