PARTIZAN NIŠANI ČETVRTU UZASTOPNU POBEDU: Liga šampiona je i dalje u opticaju

V.M.

21. 05. 2023. u 08:20

FUDBALERI Vojvodine dočekuju ''crno-bele'' u šestom kolu plej-ofa srpskog prvenstva.

ПАРТИЗАН НИШАНИ ЧЕТВРТУ УЗАСТОПНУ ПОБЕДУ: Лига шампиона је и даље у оптицају

FOTO: FK Partizan

Oba tima  su obezbedila plasman u Evropu iduće sezone. Vojvodina je trenunto peta sa 61. osvojenim bodom, dok je Partizan na mestu iznad sa šest poena prednosti. Te dve pozciije garantuju kvalifikacije za Ligu konferencija, a ''crno-beli'' se nadaju da mogu i do drugog mesta, ali to će biti gotovo pa nemoguće jer im drugoplasirani TSC i trećeplasirani Čukarički koji se bore za to drugo mesto (garantuje kvalfikacije za Ligu šampiona) beže četiri boda dva kola pre kraja.

Vojvodina je preko nedelje nastupala u Kupu Srbije, prvo je u sredu započela meč sa Čukaričkim, ali veoma loši uslovi u Novom Sadu su proglašeni nemogući za igru i utakmica je prekinuta pre kraja prvog poluvremena pri rezultatu 0:2 u korist ''brđana''. Sutradan se krenulo iz početka, ali Beograđani su ponovo nadigrali ''staru damu'' (0:1) i zasluženo se plasirali u finale u kojem će igrati s Crvenom zvezdom.

Što se tiče forme u prvenstvu, ona nije na zavidnom nivou jer je Voša u seriji od dva vezana poraza (Čukarički, Crvena zvezda).

Sa druge strane, četa Igora Duljaja je uhvatila zalet i upisala tri uzastopna trijumfa. Partizan je prvo savladao TSC u Bačkoj Topoli rezultatom 1:3, a nakon toga je pred svojim navijačima bio bolji od Novog Pazara (2:0) i Radničkog 1923 (2:1).

''Parni-valjak'' je imao dosta turbulentnu sezonu, promenio je čak tri trenera, ali ima priliku da u dobrom stilu završi kampanju i pozitivan momentum prenese u iduću sezonu.

Motiv više imaće Rikardo Gomeš koji je prvi na listi strelaca srpskog prvenstva sa 18 postignutih pogodaka i želeće da drugu sezonu zaredom osvoji nagradu za najboljeg golgetera srpske elite.

Na prva dva ovosezonska međusobna duela, današnji rivali su upisali po pobedu. Partizan je u Beogradu slavio sa 4:1, a zatim je Vojvodina uzvratila trijumfom na ''Karađorđu'' rezultatom 2:1.

Fudbalere domaće ekipe je očigledno stigao umor u završnici prvenstva, verujemo da će to ''crno-beli'' iskoristiti i upisati nova tri boda,

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost