INTER IMA VELIKU PREDNOST IZ PRVOG SUSRETA: Peti ''Derbi dela Madonina'' ove sezone

O. M.

16. 05. 2023. u 11:58 >> 11:58

GRADSKI rivali Inter i Milan igraju revanš polufinala Lige šampiona na stadionu ''Đuzepe Meaca". "Neroazuri" su domaćini, a u utakmicu ulaze sa plusom od dva gola iz prvog susreta, odigranog na istom stadionu.

ИНТЕР ИМА ВЕЛИКУ ПРЕДНОСТ ИЗ ПРВОГ СУСРЕТА: Пети Дерби дела Мадонина ове сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Golovima Edina Džeka i Henrika Mkhitarijana u osmom, odnosno 11. minutu, četa Simonea Inzagija je pobedila sa 2:0, ali ko nije gledao utakmicu pomislio bi da se u narednih 79 minuta nije dešavalo ništa interesantno pred golovima, a to teško može da se kaže za fudbalsku utakmicu tokom koje su upućena čak 32 šuta.

Iako je Inter jednom nogom u finalu, kao domaćin, ekipa koja igra u mnogo boljoj formi u poslednje vreme i koja je pobedila u poslednja tri "derbija dela Madonina" greška bi bila otpisati Milan iz ovog dvoboja jer Liga šampiona je takmičenje koje je ovaj klub osvajao sedam puta, a finale u Istanbulu, gradu koji je im je "ostao dužan" posle onog legendarnog finala u kome je Liverpul stigao, pa na penale prestigao vođstvo "rosonera" od 3:0. 

Između dva derbija igrali su milanski klubovi Seriju A. Inter je sa 4:2 savladao Sasuolo. Dva gola postigao je Romelu Lukaku, jedan Lautaro Martinez, a jedan je bio autogol Tresoldija. Za "neroverdije" pogađali su Mateus Enrike i Fratezi.

Milan je nastavio sa posrtanjima pošto je izgubio sa 2:0 na gostovanju Speciji. Važne bodove za ''orliće'' u borbi za opstanak postigli su Visnjevski i Espozito, a "rosoneri" posle ovog poraza zaostaju čak pet bodova za gradskim rivalom. Peto mesto koje vodi u Ligu Evrope nisu izgubili samo zahvaljujući činjenici da i Roma igra očajno u završnici sezone i osvojila je samo bod protiv Bolonje.

Milan je pobedio samo u prvom ovosezonskom susretu, kada je bio domaćin u petom kolu Serije A sa 3:2. U naredna tri nije postigao ni gol iako su njegovi fudbaleri uputili čak 31 udarac. Nikada u istoriji nisu vezali četiri "derbija dela Madonina" u kojima nisu uspeli da zatresu mrežu gradskog rivala.

Kroz istoriju Lige šampiona, samo jedan tim je izgubio prvu utakmicu polufinala sa dva ili više golova, a zatim prošao dalje. Bio je to neverovatan povratak Liverpula koji je na svom putu do svog šestog "ušatog pehara" 2019. godine savladao Barselonu sa 4:0 nakon poraza od 0:3 u prvom susretu. 

Današnji napadač Milana Divok Origi postigao je dva gola za pamćenje u toj utakmici, uključujući i pobedonosni posle brzog kornera Trenta Aleksandra Arnolda. Ali reprezentativac Belgije nije se upisao u strelce od utakmice protiv Sasuola krajem januara.

Da u Milanu ne gube nadu u plasman u finale, prvo od 2007. godine kada su "rosoneri" poslednji put bili šampioni Evrope, govori i podatak da je Pioli protiv Specije odmarao nekoliko igrača, uključuujući i Olivijea Žirua koji će zaigrati večeras. Ključni igrač "rosonera" ove sezone Rafael Leao je i dalje neizvestan, a ako medicinski tim ne uspe da ga spremi, menjaće ga Aleksis Salemakers.

S druge strane, odmarao je i Simone Inzagi, pa će sveži u večerašnju utakmicu ući Andre Onana i Denzel Dumfriz koji su odmarali celu utakmicu i Lautaro Martinez koji je u igru ušao u drugom poluvremenu. Argentinac će sigurno u startnoj postavi zameniti zemljaka Hoakina Koreu koga je uostalom zamenio i protiv Sasuola, a da li će mu društvo u napadu praviti dvostruki strelac protiv "neroverdija" Lukaku ili Edin Džeko, ostaje da se vidi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,73) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)