FULAM VEZAO DVE POBEDE BEZ MITROVIĆA: Birmingemski ''lavovi'' sanjaju Evropu

V.M.

25. 04. 2023. u 11:52 >> 11:52

ASTON vila dočekuje ''kolibare'' u utakmici 33. kola Premijer lige.

ФУЛАМ ВЕЗАО ДВЕ ПОБЕДЕ БЕЗ МИТРОВИЋА: Бирмингемски лавови сањају Европу

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je za vikend ''preživeo'' gostovanje Brentfordu i nakon što je ''pčelicama'' prednost doneo Ajvan Toni, Daglas Luiz je u samoj završnici meča doneo bod svojoj ekipi i tako produžio nepobedivi niz Aston vile na devet ligaških utakmica. Što se tiče Fulama, on je gostovao Lidsu, koji tavori sa formom, iskoristio je to i golovima Andreasa Pereire i Harija Vilsona upisao nova tri boda.

Vila igra fantastično pod palicom Unaja Emerija, trenutno je šesta na tabeli i nalazi se u velikoj borbi za plasman u Evropu. Liga šampiona je daleko jer četvrtoplasirani Mančester ima devet bodova viška u odnosu na ''lavove'', ali Liga Evrope je nadohvat ruke jer im posrnuli Totenhem beži samo dva poena.

Iako je imala probleme sa realizacijom početkom sezone, sve se to promenilo dolaskom španskog stručnjaka i domaćin je postigao gol na svakoj utakmici od kada je on preuzeo kormilo (čak 21 meč u svim takmičenjima).  

Vila je za vikend propustila priliku da upiše šestu uzastopnu ligašku pobedu, ali sjajna forma se nastavlja jer je neporažena na devet uzastopnih utakmica, sedam trijumfa uz dva remija.

Fulam se konsolidovao u poslednje vreme i nakon što je savladao Everton (1:3), bio je bolji od Lidsa na ''Krejven kotidžu'' (2:1). Tim trijumfima gost se popeo na deveto mesto i mora da nastavi da pobeđuje kako bi se priključio borbi za plasman u Evropu.

''Kolibari'' nisu uspeli da sačuvaju svoju mrežu na poslednjih sedam utakmica i verovatno će se taj niz nastaviti protiv razigrane Vile, tako da će četa Marka Silve morati da bude napadački raspoložena ako želi pozitivan rezultat na ''Vila parku''.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni slavio je Fulam sa 3:0, a na poslednjih deset međusobnih utakmica ''kolibari'' su upisali sedam pobeda, uz tri trijumfa Vile. Poslednji put su podelili bodove pre tačno deset godina kada je na ''Vila parku'' bilo 1:1, a zanimljivo je da je i tada bilo u pitanju 33. kolo Premijer lige.

Domaćin ima određenih problema sa povredama i biće bez Kutinja, Keša, Bejlija i Kamare, a iako je izašao na poluvremenu protiv Brentforda zbog bolova u stomaku, očekuje se da Emilijano Martinez bude na golu.

Sa druge strane neće biti povređenog Kurzave i Mitrovića koji i dalje odrađuje svoju suspenziju zbog ''odgurivanja'' sudije protiv Mančestera u FA kupu.

Vila je u fantastičnom ritmu i verujemo da će pred punim tribinama ''Vila parka'' osvojiti sva tri boda i tako nastaviti pohod na plasman u Evropu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)