NE OČEKUJTE MNOGO GOLOVA U TOSKANI: Empoli i Leće imaju istu boljku ove sezone - neefikasnost

O. M.

03. 04. 2023. u 09:05

EMPOLI dočekuje Leće u pretposlednjoj utakmici 28. kola italijanske Serije A.

НЕ ОЧЕКУЈТЕ МНОГО ГОЛОВА У ТОСКАНИ: Емполи и Леће имају исту бољку ове сезоне - неефикасност

Foto Profimedia

Ne cvetaju ruže današnjem domaćinu, koji je u seriji od osam utakmica bez pobede a četiri poslednje u tom nizu bili su porazi. 

Istina, samo je lider i gotovo sigurni budući šampion Napoli uspeo da pobedi ekipu Paola Zanetija sa više od jednog gola razlike u tom periodu (2:0), ali činjenica je da se fudbaleri Empolija nisu radovali od sredine januara, kada su vezali dve pobede - nad Sampdorijom i Interom. Posle ove druge, ostvarene na Đuepe Meaci (0:1, golom Baldanzija) niko nije očekivao da će kola krenuti nizbrdo.

Zbog svega toga, Zanetiju se drma stolica i sve su glasnije najave njegove skore smene. Zapravo je mladi stručnjak "već viđen" kao novi trener Torina, koji se sprema da se zahvali Ivanu Juriću.

Poput svog današnjeg domaćina i Leće je vezao četiri poraza, ali je na tabeli u nešto goroj poziciji jer ima bod manje i samo dve pozicije na tabeli dele "đalorose" od ispadanja.

Protiv Lećea je tradicija koja kaže da su samo dva puta pobedili u poslednjih deset međusobnih susreta. Ekipa Marka Baronija ove sezone bolje igra u gostima, gde je osvojila 15 od 27 bodova, ali na stadionu ''Karlo Kastelani'' nikada nije pobedila.

Sada bi im pobeda donela skok na 14. mesto jer bi osim Empolija preskočili i Salernitanu koja je u nedelju odigrala nerešeno sa Specijom. Ali, za pobedu su potrebni golovi, a fudbaleri Lećea nisu našli put do protivničke mreže 376 minuta ili pune četiri utakmice i još 16 minuta one poslednje na kojoj su dali gol (dva, tačnije), u pobedi nad Atalantom na gostovanju pre mesec i po dana.

Uz Leće i Empoli je jedna od najneefikasnijih ekipa Serija A. Oba današnja rivala postigla su po 24 gola, manje od njih imaju na kontu samo Verona, Sampdorija i Kremoneze, tri ekipe koje se nalaze u zoni ispadanja.

U prvom delu sezone bilo je 1:1. Empoli je poveo golom Parisija u 23. minutu, a izjednačio je u 40. Strefeca. Poslenji put kada su se sastali u Toskani, bilo je to u Seriji B pre dve godine, Empoli je posle preokreta stigao do pobede od 2:1.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu