"SLEPI MIŠEVI" BEŽE SA DNA: Valjekano traži prekid negativne serije

O. M.

03. 04. 2023. u 17:55 >> 17:55

VALENSIJA dočekuje Rajo Valjekano u poslednjoj utakmici 27. kola španske La lige.

СЛЕПИ МИШЕВИ БЕЖЕ СА ДНА: Ваљекано тражи прекид негативне серије

Foto: Profimedia

"Slepi miševi" su pred početak sezone slovili kao kandidati za mesto u vrhu tabele i plasman u neki od evro-kupova, a realnost je da su u 27. kolo ušli sa 18. pozicije. U međuvremenu, pali su na pretposlednje mesto pošto ih je remijem (2:2) sa Seltom preskočila Almerija.

S druge strane, od Raja se očekivala borba za opstanak, a ekipa iz predgrađa Madrida nalazi se na osmom mestu, sa pet bodova zaostatka za šestim mestom koje vodi u Ligu konferencija. Bili su i peti, posle 20. kola, ali od tada nisu zabeležili pobedu. U poslednjem kolu odigrali su 2:2 sa Đironom. 

Taj meč obeležila je neuspešna penal-igrarija Oskara Treha i Isija Palasona koji su pokušali da kopiraju Mesija i Suareza pa je Treho sa bele tačke asistirao Palasonu ali je ovaj šutirao preko gola. Bilo je to pri vođstvu njihovog tima od 2:1. Prethodno su golove postigli baš njih dvojica, ali ubrzo posle ove igrarije sa penalom usledila je kazna u vidu izjednačenja.

Možda se u tom trenutku šef struke Andoni Iraola pokajao što sredinom februara nije prihvatio ponudu Lidsa, a zanimljivo je da je baš u to vreme počela serija od šest utakmica bez trijumfa "crvenih munja".

Valensija je pred odlazak na reprezentativnu pauzu izgubila sa 3:0 od madridskog Atletika. Bio je to osmi poraz u deset poslednjih utakmica, a treći u pet mečeva otkako je trenersku palicu od Đenara Gatuza preuzeo Ruben Baraha.

Baraha je i pored tri poraza razdrmao ekipu, pobedom protiv Sosijedada prekinuo sedam utakmica dug post, a zatim istim, minimalnim rezultatom savladao Osasunu i pokazao da će, ako ništa drugo, pod njegovom palicom Valensija osvajati bodove kod kuće.

Rajo je u prvom delu sezone pobedio Valensiju sa 2:1. Prvi gol postigao je Palazon na asistenciju Treha, a drugi je bio Nikov autogol. Jedini strelac za "slepe miševe" bio je Dijakabi u nadoknadi vremena.

Prošle godine u Valensiji bilo je 1:1. Poveli su domaći preko Solera, a izjednačenje je doneo Palazon.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu