VLAHOVIĆ PROTIV FRAJBURGA PREKIDA POST? Srpski napadač bez gola na poslednjih šest utakmica

O. M.

16. 03. 2023. u 13:29 >> 13:29

REVANŠ utakmica osmine finala Lige Evrope između Frajburga i Juventusa igra se na "Evropa park stadionu" od 18.45.

ВЛАХОВИЋ ПРОТИВ ФРАЈБУРГА ПРЕКИДА ПОСТ? Српски нападач без гола на последњих шест утакмица

FOTO: AP/Tanjug

Prvi susret u Torinu završen je minimalnom pobedom "bjankonera" koji i u revanš ulaze kao favoriti.

Frajburg je u nedelju pobedom nad Hofenhajmom, koju je izborio Ritsu Doan u 90. minutu, prekinuo "post" od tri utakmice bez trijumfa, dok je Juventus teže nego što se očekivalo izašao kao pobednik iz duela sa Sampdorijom. Posle početnih 2:0 koje su doneli Bremer na asistenciju Kostića i Rabio, ekipa iz Đenove je zahvaljujući golovima Augelja i našeg Filipa Đuričića držala bod sve do 66. minuta, kada je Rabio svojim drugim pogotkom na meču doveo Juve u vođstvo koje je Matijas Sule kasnije povećao na konačnih 4:2.

Anhel di Marija, strelac poslednja četiri gola za Juventus u Ligi Evrope (het-trik protiv Nanta i jedan protiv Frajburga), nije igrao u pobedi "stare dame" nad Sampdorijom zbog udarca koji je primio u prvom susretu protiv nemačkog tima, a neizvestan je i za revanš.

Protiv Sampdorije menjali su ga Fabio Moreti u prvom poluvremenu i Sule u drugom. Iako poslednje informacije sa "čizme" govore da će Argentinac biti spreman, alternativa je pored pomenutog dvojca i oporavljeni Federiko Kijeza.

Na toj utakmici penal je promašio Dušan Vlahović koji je van forme i nije postigao gol na već šest utakmica. To je najduži niz bez pogotka za srpskog asa otkad je došao u Juventus, a nedostatak njegovog golgeterskog učinka, osim Di Marije, nadomešćuje i Rabio. Francuz je sa dva gola protiv Sampdorije stigao do brojke od devet u svim takmičenjima, što ga čini drugim strelcem Juventusa u svim takmičenjima. Ako zatrese mrežu Frajburga izjednačiće se sa vodećim Vlahovićem. 

Juventus je, posle oduzimanja 15 bodova, sedmi u Seriji A sa deset bodova manje od četvrtoplasiranog mesta Milana kome ta pozicija garantuje Ligu šampiona sledeće sezone. To znači da je osvajanje Lige Evrope jedini način da se "stara dama" plasira u Ligu šampiona naredne sezone.

Frajburg je posle pobede nad Hofenhajmom na deobi četvrtog do šestog mesta Bundeslige sa istim brojem bodova kao Union Berlin i Lajpcig ali nešto slabijom gol-razlikom. Izabranici Kristijana Štrajha nisu poraženi na svom stadionu u 18 poslednjih utakmica.

Iako trpi mnogo kritika zbog golgeterskog posta, Dušan će gotovo je izvesno igrati u revanšu pošto je jedini konkurent za špic jer je Arkadijuš Milik još uvek povređen.  Filip Kostić je svoje mesto u prvih 11 gotovo zacementirao odličnim igrama u poslednje vreme. Srbin je prvi asistent ekipe sa osam dodavanja koja su prethodila golu.

NAŠ PREDLOG: UG 2+ (kvota 1,42) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)