''GRIFONI'' JURE EKSPRESAN POVRATAK U ELITU: ''Vukovi'' brinu brige o opstanku

V.M.

06. 03. 2023. u 08:45

ĐENOVA dočekuje Kozencu na stadionu ''Luiđi Feraris'' od 20:30.

ГРИФОНИ ЈУРЕ ЕКСПРЕСАН ПОВРАТАК У ЕЛИТУ: Вукови брину бриге о опстанку

Foto: Profimedia

Domaćin je u promenljivoj formi, može se reći da je Frozinone skoro pa osigurao titulu jer ima dvocifrentu zalihu bodova u odnosu na najbiže pratioce i ostaje da se vidi ko će zauzeti drugo mesto koje direktono vodi u Seriju A. Glavni favorit je Đenova, koja se trenutno nalazi na toj poziciji. Kozenca je u ozbiljnom problemu, igra dosta slabo tokom čitave sezone, poslednja je na tabeli i zaostaje četiri boda za Peruđom koja je prvi tim ispod crte.

Đenova je na poslednjih pet ligaških utakmica upisala dve pobede, isto toliko remija i poraz od Parme. Prošlog vikenda u veoma tvrdoj utakmici remizirala je sa Kaljarijem rezultatom 0:0. ''Grifoni'' su prošle sezone ispali iz Serije A i sada jure eskpresan povratak u nju. Nalaze se na odličnom drugom mestu sa 47 osvojenih bodova, ali moraju osvojiti tri boda kako ne bi dozvolili trećeplasiranom Bariju da ih pretekne.

Domaćin je igrao promenljivo u prvom delu sezone, ali sve se promenilo kada je Alberto Đilardiono zaseo na klupu umesto Blesina sredinom novembra. Svetski prvak iz 2006. godine pokazuje da je kvalitetan trener i načinio bi veliki uspeh kada bi svoju četu uveo u elitu.

Nakon serije slabih rezultata, Kozenca je u prošlom kolu konačno slavila. Gubila je od Ređine do same završnice meča, ali Nasti je sa dva gola u sudijskoj nadoknadi doneo tri važna boda svom klubu. ''Vukovi'' imaju cilj da do kraja sezone barem dođu do 17. mesta, ako ne mogu do direktonog opstanka, jer ta pozicija vodi u plej-aut. Izabranici Vilijama Vijalija su ubedljivo najgori gosti u Seriji B, na 13 utakmica van svog stadiona pokupili su mizernih šest bodova što je najmanje u čitavoj ligi.

Na obračunu ovih timova u devetom kolu viđena je goleada u prvom poluvremenu kada je posle 45. minuta bilo 1:2 za Đenovu. ''Grifoni'' su smirili tempo u nastavku utakmice i osvojili tri boda.

Očekujemo da vidimo ofanzivu domaćina od prvog minuta, Đenovi je bitno da brzo povede kako ne bi ušla u nervozu, verujemo da će to uspeti da učini i tako osvojiti tri boda pred svojim pristalicama.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TIP PREDLAŽE – JAPAN 1: Kobe se gosti