SERGEJEV LACIO TO NEĆE OPROSTITI: Kluž propustio veliku šansu u Italiji

M.T.

23. 02. 2023. u 09:15

RIMLjANI pre sedam dana slavili minimalnom pobedu sa igračem manje.

СЕРГЕЈЕВ ЛАЦИО ТО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ: Клуж пропустио велику шансу у Италији

Foto: Profimedia

Mogao je Kluž sa mnogo boljim rezultatom da čeka revanš meč šesnaestina finala Lige konferencija protiv Lacija, ali će večeras od 18.45 pred svojim navijačima na stadionu ''Konstantin Radulesku'' pokušati da nadoknadi gol zaostatka.

Veliki priliku imao je Kluž u prvom meču protiv Lacija u Rimu kada je već u 15. minutu Španac Patrik dobio crveni karton, a italijanski klub ostao sa igračem manje. Međutim, gosti iz Rumunije nisu iskoristili ništa od šanse koja im se pružila pošto su za čitav meč uputili samo jedan udarac u okvir gola Lacija i posle 90 minuta igre imali svega 39 odsto poseda lopte. Lacio je do pobede stigao sjajnim volejom Ćira Imobilea u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a rumunski velikan došao u veoma tešku situaciju pred današnji revanš.

Poraz Kluža u Rimu bio je treći uzastopni za rumunski klub u svim takmičenjima, a tu seriju je ekipa trenera Dana Petreskua prekinula za vikend pobedom u domaćem šampionatu protiv Arđeša rezultatom 3:1.

Lacio se uspešno izborio sa ranim crvenim kartonom u prvom meču i stigao do trijumfa koji predstavlja veliku prednost pred današnji revanš. Rimljani su slavljem protiv Kluža pre nedelju dana prekinuli seriju od četiri utakmice bez pobede tokom koje su po dva puta poraženi i odigrali nerešeno. Uspeh u teškoj situaciji protiv Kluža podigao je ''nebeskoplave'' koji su za vikend u Seriji A savladali Salernitanu sa 2:0 i Rimljani su u znatno boljem raspoloženju otputovali u Rumuniju.

Domaćin gotov da i nema kadrovskih problema pred ovaj revanš, a jedino u ekipi neće biti već duže vreme povređenog Gabrijela Debeljuha. Očekuje se da iskusno krilo Ciprijan Deak bude među ključnim figurama u ofanzivi Kluža, dok bi u startnu postavu u napadu trebalo da se vrate Danijel Birligea i Emanuel Jeboa.

Španac Patrik neće biti u italijanskom timu pošto je u prvom mečju dobio crveni karton, a njega bi u startnoj postavi trebalo da zameni Mario Gila, pošto još uvek u timu nema povređenih Alesia Romanjolija i Stefana Radua. Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić za vikend je presedeo na klupi za rezerve u meču Serije A protiv Salernitane i očekuje se da u meču protiv Kluža danas bude u startnoj postavi.

Biće ovo četvrti meč Kluža i Lacija, a Rimljani imaju dva trijumfa, dok je rumunski klub ostvario pobedu u njihovom prvom meču u Ligi Evrope odigranom 2019.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba