''GRAĐANIMA'' SAMO LIGA ŠAMPIONA FALI U VITRINAMA: ''Bikovima'' je izmaklo prvo mesto u poslednjem kolu

V.M.

22. 02. 2023. u 12:20 >> 12:20

LAJPCIG dočekuje Mančester siti na ''Red bul areni'' u osmini finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

ГРАЂАНИМА САМО ЛИГА ШАМПИОНА ФАЛИ У ВИТРИНАМА: Биковима је измакло прво место у последњем колу

Foto: Tanjug

Domaćin igra dosta solidno u poslednje vreme, nakon što je jako otvorio drugi deo sezone usledili su remi sa Kelnom i poraz od Union Berlina, ali izabranici Marka Rozea su za vikend bili bolji od Volfsburga i vratili su se na pobedničke staze. Mančester siti je za vikend ispustio priliku da se održi na prvom mestu Premijer lige kada je podelio bodove na ''Siti graundu'' i sada ponovo mora da juri vodeći Arsenal.

Lajcpig je zauzeo drugo mesto u grupi ''F''. Bio je prvi na ulasku u poslednje kolo grupne faze, ali nije mogao da odoli Realu na ''Santijago Bernabeu'' i morao je da se zadovolji drugom pozicijom. ''Bikovi'' nisu imali sreće na žrebu i izvukli su favorita broj jedan po kladionicama za osvajanje ovog takmičenja. Što se tiče nemačkog prvenstva, domaćin je trenutno peti na tabeli Bundeslige sa 39 osvojenih bodova i očekuje ga velika borba za neko od mesta koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone.

Pep Gvardiola je u svojoj sedmoj sezoni na klupi ''građana'', osvojio je svako takmičenje sem Lige šampiona i oran je da konačno donese ''ušati'' trofej u vitrine kluba. Gost je grupnu fazu završio bez poraza, ostvario je četiri pobede uz dva remija sa gol-razlikom 14:2 i zauzeo je prvo mesto u grupi ''G''. Ekipu u ovom takmičenju golgeterski predvodi Erling Holand. Sjajni Norvežanin je tresao mrežu pet puta do sada i spreman je da poveća tu cifru. Kao što smo već rekli, Siti je za vikend ispustio bodove protiv Notingema i sada ima dva poena manje od Arsenala, a uz to je odigrao meč više od ''tobdžija''.

Ove dve ekipe su se susrele pre dve godine u grupnoj fazi Lige šampiona kada su oba tima ostvarila po jednu pobedu.

Domaćin će biti bez Dialoa, Gulašija i Danija Olma, dok Gvardiola ne može da računa na Mendija i Stounsa, a nastup Kevina de Brujnea je neizvestan zbog prehlade.

Očekujemo jednu otvorenu utakmicu sa dosta prilika za gol, verujemo da će Siti slaviti kao i da će biti dosta pogodaka na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: 2&|1+ (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene