RAČIĆ DOČEKUJE REPREZENTATIVNE KOLEGE: Milenković i Jović jure dobar rezultat za revanš

M.T.

16. 02. 2023. u 09:45

PRVI meč između Brage i Fiorente.

РАЧИЋ ДОЧЕКУЈЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНЕ КОЛЕГЕ: Миленковић и Јовић јуре добар резултат за реванш

FOTO: Tanjug/AP

U trećem evropskom klupskom takmičenju po kvalitetu danas se nastavlja takmičenje, a večeras od 18:45 u Portugalu će Braga na ''Gradskom stadionu'' dočekati Fiorentinu u prvom meču šesnaestine finala i ujedno prvoj utakmici u istoriji ova dva kluba.

Braga je u Ligu konferencija stigla iz Lige Evrope pošto je u grupi sa belgijskim Rojal Unionom, nemačkim Union Berlinom i švedskim Malmeom zauzela treće mesto u. Bio je to jedini pravi kiks Brage koja igra veoma dobro ove sezone i od povratka sa mundijalske pauze, ekipa Artura Horhea je na 12 utakmica ostvarila deset pobeda i samo dva poraza u svim takmičenjima i to oba od Sportinga sa po 5:0.

Horheov tim Fiorentinu dočekuje u dobroj formi pošto je slavio na poslednje tri utakmice, a prethodnog vikenda je savladao Maritimo u Primeiri. Par dana pre tog meča Braga se plasirala u polufinale Kupa Portugala pošto je eliminisala Benfiku na penale. Domaćin je trenutno na trećem mestu u šampionatu sa 46 bodova, dva manje od drugoplasiranog Porta, dok vodeća Benfika ima 53 i u dobroj je prilici da se tek treći put u klupskoj istoriji kvalifikuje za grupnu fazu Lige šampiona.

Ako je suditi po skorašnjim rezultatima Fiorentine, teško će će se četa Vinćence Italijana vratiti neporžaena u Firencu. Prethodnog vikenda je u okviru Serija A  gostovala u Torinu i doživela je minimalan poraz od Juventusa posle čega je 14. na tabeli u šamionatu i sada je jedini realan put za Violu da i sledeće sezone igra u evropskom takmičenju Kup Italije gde je u polufinalu očekuje dvomeč protiv Kremonezea ili da eventualno poput Rome prošle sezone osvoji Ligu konferencija.

Za trenera Brage Artura Horhea situacija ne može da bude bolja pred duel protiv Fiorentine pošto niko od igrača nema problema sa povredama i suspenzijama, što znači da će moći na teren da pošalje najjači mogući sastav. Zbog toga će Horhe najverovatnije na teren poslati isti tim koji je sa 2:1 savladao Maritimo, a u kojem će biti i strelac pobedonosnog gola, reprezentativac Srbije Uroš Račić.

Fiorentina je gotovo u identičnoj situaciji kao i Braga, pošto Vinćenco Italijana na raspolaganju neće imati samo Antonina Baraka koji je propustio i utakmicu protiv Juventusa u Seriji A i moći će da se u Portugalu suprotstavi domaćinu praktično sa najboljim timom.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina