KELN SJAJAN U NASTAVKU SEZONE: ''Jarčevi'' na velikom ispitu protiv Ajntrahta

M.T.

12. 02. 2023. u 11:02

OBA tima su u seriji dobrih rezultata.

КЕЛН СЈАЈАН У НАСТАВКУ СЕЗОНЕ: Јарчеви на великом испиту против Ајнтрахта

FOTO: Tanjug/AP

Vrhunski meč trebalo bi da odigraju Keln i Ajntraht iz Frankfurta danas od 17:30 u okviru 20. kola Bundeslige na ''Rajn Energi stadionu'' pošto su oba tima u odličnoj formi i nemaju poraz od kako je sezone nastavljena.

Keln je na mundijalsku pauzu otišao sa samo jednim osvojenim bodom iz pet mečeva, ali je odmor očigledno prijao ''jarčevima'' koji u nastavku sezone igraju veoma dobro i ne znaju za poraz u prethodna četiri kola. Ostvarili su dominantnu pobedu pošto su sa 7:1 savladali Verder, a nakon toga usledila su tri remija u nizu, poslednji je bio pre osam dana protiv Lajpciga, 0:0.

Ekipa Štefana Baumgarta uspela je stigne do 11. pozicije sa 23 osvojena boda, jednim manje od Bajerna iz Leverkuzena na 10. mestu. Keln bi pobedom mogao dodatno da se udalji od zone ispadanja jer ga trenutno sedam bodova deli od nje.

Ajntraht je u još boljoj formi u odnosu na današnjeg protivnika, pošto tim iz Frankfurta nema poraz u Bundesligi na sedam uzastopnih utakmica, tačnije od kraja oktobra kada je Borusija Dortmund uspela da ga savlada. Na četiri meča u nastavku prvenstva Ajntraht ima po dve pobede i remija, dok je u utorak savladao i Darmštat u osmini finala Kupa Nemačke.

Tim Olivera Glasnera u konstantnoj je poteri za pozicijama koje vode u Ligu šampiona. gost je sada peti sa 35 bodova, što je osam manje od vodećeg Bajerna, pa je ''orlovima'' čak i borba za titulu opcija ako zadrže dobru formu.

Kada se uzme u obzir problem Kelna sa povredama igrača, Štefan Baumgart uspeva da uradi odličan posao, ali ''jarčevi'' su i dalje u prilično teškoj poziciji to se tiče kadrovske situacije. Sebastijan Anderson, Florijan Dajc, Luka Kilijan, Dimirios Limnios, Kristijan Pedersen i Mark Ut neće igrati protiv Ajntrahta, a malo je verovatno da će na terenu biti i David Selke zbog problema sa kolenom. Ukoliko se Dejan Ljubičić bude oporavio od prehlade, nemački stručnjk verovatno neće praviti nikakve izmene u odnosu na sastav koji je osvojio bod u duelu sa Lajpcigom.

Ajntraht takođe ima određenih problema sa izostancima, mada u poređenju sa situacijom u Kelnu, Oliver Glasner može da bude zadovoljan što će današnji duel preskočiti samo Jesper Lindstrom i Erik Dina Ebimbe.

Keln i Ajntraht potpuno su izjednačeni u učinku što se tiče poslednjih deset međeusobnih mečeva, pošto oba tima imaju po tri pobede, a četiri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Prvi meč ove sezone između ovih timova u trećem kolu, odigran je u Frankfurtu i završen rezultatom 1:1.

NAŠ TIP: GG3+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade