U 56. GODINI ŽIVOTA NAŠAO NOVI KLUB! Za kralja Kazua su godine samo broj

V.D.

04. 02. 2023. u 11:19 >> 11:19

PORTUGAL će biti šesta zemlja u karijeri ovog neverovatnog fudbalera

У 56. ГОДИНИ ЖИВОТА НАШАО НОВИ КЛУБ! За краља Казуа су године само број

Foto: Profimedia

Danas od 12 časova u okviru 19. kola portugalske druge lige sastaju se Oliveirense i Vilafrankense. Ovaj meč ne bi privlačio toliku pažnju ni fudbalske a ni kladioničarske javnosti da na njemu danas neće debitovati fudbaler koji je pre nekoliko dana potpisao za klub iz gradića Oliveire de Azeméisa.

U pitanju je čuveni japanac Kazujoši Mijura koji će 26. februara proslaviti svoj 56.rođendan. Japanac nije najstariji aktivni fudbaler na svetu ali je svakako najpoznatiji jer igra u kvalitetnim šampionatima iako je debelo zagazio u šestu deceniju svog života.

Mijura je profesionalnu karijeru započeo jos daleke 1982. godine a tokom pet decenija nastupao je za klubove iz Japana, Brazila, Hrvatske, Australije i Italije pa će se potpisom za portugalski klub oprobati i u ovoj zemlji. 

Novi klub fudbalera koji je upisao i 89 nastupa za reprezentaciju Japana se nalazi na bezbednoj 10. poziciji. Iako su u jako dobroj formi i u seriji od pet mečeva bez poraza uz čak četiri pobede, s obzirom na bodovni saldo teško je očekivati da će na kraju sezone ekipa Oliveirensea zaigrati u nekom drugom rangu portugalskog fudbala. U do sada 18 odigranih kola osvojili su 24 boda i od mesta koje vodi u plej-of za popunu Primeira lige su udaljeni 10 bodova dok su od pozicije u zoni ispadanja udaljeni osam bodova.

Gostujuća ekipa Vilafrankense je osvojila pet bodova više i nalazi se na petoj poziciji i serijom dobrih rezultata mogla bi da se uključi u trku za prelazak u viši rang.

Seriju od sedam mečeva bez poraza prekinuli su u prošlom kolu kada su poraženi na svom terenu od lidera Moreirensea rezultatom 2:1.

Ove dve ekipe su se do sada sastale samo četiri puta i zanimljivo je da današnji domaćin još uvek nema pobedu. Dva puta su slavili fudbaleri iz okoline Lisabona dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. U prvom delu prvenstva viđen je trijumf Vilafrankensea rezultatom 2:1.

Očekujemo zanimljiv meč u kome verujemo da će obe ekipe postići bar po jedan gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)