DA LI ĆE ROMA IZGORETI U PAKLU VEZUVA? Napoli izgleda nezaustavljivo

V.M.

29. 01. 2023. u 11:48 >> 11:48

MORINjOVI izabranici gostuju na jugu Italije od 20:45.

ДА ЛИ ЋЕ РОМА ИЗГОРЕТИ У ПАКЛУ ВЕЗУВА? Наполи изгледа незаустављиво

Foto: Profimedia

Domaćin dominira Serijom A ove sezone, ubedljivo je prvi na tabeli sa plus 12 u odnosu na Milan i smeši mu se titula nakon 33 godine čekanja. Roma je podigla formu početkom drugog dela sezone, tandem Dibala-Ejbraham je proradio i svojim golovima lansirao je ''vučicu'' u vrh tabele.

Spaletijeva mašina ne prestaje da melje. Nakon poraza od Intera, Napoli je ostvario tri vezane pobede.  U prošlom kolu je na gostovanju u Salernu rutinski slavio sa 0:2 pogocima Di Lorenca i Viktora Osimena koji je sa 13 prvenstvenih golova najbolji strelac Serije A.  ''Plavci'' igraju fenomenalno na svom terenu ove sezone, imaju osam pobeda kod kuće uz remi sa Lećeom i nemaju nijedan poraz na ''Dijego Armando Maradona stadionu''.

Dominacija Napolija se najbolje ogleda u tome da je od mogućih 57 bodova u dosadašnjem toku takmičenja osvojio čak 50.  Domaćina uskoro očekuje osmina finala Lige šampiona u kojoj ukršta koplja sa Frankfurtom.  

Roma sa dosta samopouzdanja dolazi na noge lideru Serije A. Neporažena je u nastavku prvenstva, ostvarila je tri pobede i odigrala remi sa Milanom na ''San siru''. U prošlom kolu je golovima Ejbrahama i El Šaravija odnela sva tri boda sa gostovanja Speciji. Morinjo je uspeo da probudi uspavanog Tamija Ejbrahama koji je falio ekipi u prvom delu sezone.

Nakon pauze sjajni Englez je postigao dva gola i podelio isto toliko asistencija. Njegov partner u napadu je jedan od najboljih igrača lige, Paolo Dibala. Argentinac je apsolutni motor ekipe i njegove igre su veliki razlog za to što se Roma trenutno nalazi u vrhu tabele i bori se za plasman u Ligu šampiona iduće sezone. 

Ove ekipe su se već susrele ove sezone. U utakmici 11. kola Serije A, Napoli je slavio na ''Olimpiku'' pogotkom Viktora Osimena.

Spaleti nema problema sa izostancima i imaće pun roster na raspolaganju.

Roma na jug Italije dolazi bez Vajnladuma, Zaniola i Darboa, dok je pod znakom pitanja nastup Pelegrinija.

Očekujemo jako dobru utakmicu između možda i dve najbolje ekipe u Seriji A po formi i verujemo da će oba tima postići po gol na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade