KUP KRALJA JE BARSINO OMILJENO TAKMIČENJE: Na ''Nou kamp'' dolazi rado viđen protivnik

V.M.

25. 01. 2023. u 09:48

KATALONCI dočekuju Real Sosijedad u utakmici četvrtfinala španskog kupa.

КУП КРАЉА ЈЕ БАРСИНО ОМИЉЕНО ТАКМИЧЕЊЕ: На Ноу камп долази радо виђен противник

FOTO: AP/Tanjug

Barselona igra odlično ove sezone i ima sjajnu priliku da osvoji tripletu, pored trofeja u Španskom superkupu prva je u La ligi, a sigurno korača i u Kupu kralja. U goste joj dolazi Real Sosijedada koji je nije savladao punih šest godina i večeras će pokušati da prekine dominaciju Katalonaca u međusobnim duelima.

Domaćin je apsolutni rekorder po broju trofeja pobednika Kupa kralja. Osvajao je ovo takmičenje čak 31 put i ove sezone ima šansu da podigne tu brojku. Barsa je u dosadašnjem toku kupa ostvarila dve pobede. Prvo je bila bolja od Intersitija kada je u ludoj utakmici nakon produžetaka slavila sa 3:4 i u prošlom kolu je rutinski odradila posao protiv Seute, 0:5. 

Ćavijeva četa je u sjajnoj rezultatskoj seriji i vezala je šest pobeda u svim takmičenjima. Jedino razočaranje za lidera La lige su bili nastupi u Ligi šampiona. Zauzeo je treće mesto u grupi ''C'' i očekuje ga šesnaestina finala Lige Evrope, gde će ukrstiti koplja sa Mančester junajtedom.

Real Sosijedad je takođe u sjajnoj formi, ostvario je sedam uzastopnih trijumfa i u odličnom raspoloženju dolazi na stadion na kojem nije imao uspeha u skorijoj istoriji. Za vikend je savladao Rajo Valjekano i tako se zacementirao na trećem mestu Primere i ima odličnu priliku da nakon dugo godina obezbedi Ligu šampiona. Što se tiče Kupa kralja tu je za sada odigrao četiri utakmice. Redom je bio bolji od Kazalegasa, Korije, Logronesa i Majorke. Ekipa iz San Sebastijana je ovo takmičenje osvajala u tri navrata, poslednji put 2020. kada je u baskijskom finalu bila bolja od Atletik Bilbaa.

Kao što smo već napomenuli, Barsa dominira u međusobnim duelima ovih timova i ima sedam uzastopnih pobeda protiv Sosijedada. Već su se susreli ove sezone, u drugom kolu prvenstva Ćavijevi izabranici su pobedili rezultatom 1:4 na ''Anoeti''.

Domaćin nema problema sa povredama, ali se očekuje da izađe u donekle kombinovanom sastavu.

Sosijedad sa druge strane ima dosta izostanaka. Na večerašnjem meču će biti bez Gorosabela, Merina, Merkelanza, Pačeka, Umara Sadika, Davida Silve i Sole.

Verujemo da je Barsa kvalitetniji tim i uz veliki broj izostanaka kod gosta očekujemo njenu pobedu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)