OBRAČUN BIVŠIH PRVAKA EVROPE: Mančesteru je EFL kup najbolja prilika za trofej ove sezone

V.M.

25. 01. 2023. u 08:35

NOTINGEM Forest dočekuje ''crvene đavole'' u prvoj utakmici polufinala Liga kupa.

ОБРАЧУН БИВШИХ ПРВАКА ЕВРОПЕ: Манчестеру је ЕФЛ куп најбоља прилика за трофеј ове сезоне

FOTO: AP/Tanjug

Oba tima igraju veoma dobro na početku drugog dela sezone. Notingem se izvukao sa dna, nalazi se na sredini tabele i ima priliku da odlične igre kruniše plasmanom u finale Liga kupa, sa druge strane Junajted je bio u seriji sjajnih rezultata sve dok ih Arsenal nije porazio pre par dana rezultatom 3:2.

Nakon klimavog početka sezone, Stiv Kuper je pronašao dobitnu formulu. ''Šumari'' su neporaženi na prethodne četiri prvenstvene utakmice i zauzumaju 13. poziciju na tabeli Premijer lige. Uz to, Forest pruža sjajne partije u EFL kupu. Prvo je savladao Grimzbi sa 3:0, nakon toga je iznenadio Totenhem na ''Siti graundu'' rezultatom 2:0, sledeća žrtva je bio Blekburn koji je dominantno savladan sa 4:1 u gostima i u prethodnom kolu izbacio je Vulvse nakon boljeg izvođenja penala.

Mančester junajted je za vikend realno gledano izgubio priliku da se bori za titulu prvaka Engleske i sada mu je fokus na osvajanju trofeja Liga kupa. U dosadašnjem toku takmičenja bio je bolji od Aston Vile, Barnlija i Čarltona. ''Crveni đavoli'' su ovo takmičenje osvajali pet puta u svojoj istoriji. Pojedinac koji se ističe u redovima ekipe Erika ten Haga je odlični napadač Markus Rašford. Englez je u sjajnoj formi i postigao je devet pogodaka na isto toliko utakmica u drugom delu sezone.

Ova dva tima su se susrela krajem decembra prošle godine u okviru 17. kola Premijer lige, Junajted je rutinski slavio sa 3:0.

Stiv Kuper ne može da računa na Avonjija, Bjankona, Hendersona, Kujatea, Nijakatea i Omara Ričardsa.

Mančester će na ovom meču biti bez Dalota, Sanča, Tuanzebea, Van de Beka i verovatno  Marsijala kojeg muči povreda.

Očekujemo tvrdu utakmicu u kojoj verujemo da se ekipe neće zaletati i da će biti malo golova.

NAŠ TIP: I0-1&II0-3 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega