NOVAK SPREMA OSVETU: Srbin želi da pokori Australiju!

M.M.

16. 01. 2023. u 16:29 >> 16:29

PROTIVNIK Novaka Đokovića u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije biće Roberto Karbaljes Baena.

НОВАК СПРЕМА ОСВЕТУ: Србин жели да покори Аустралију!

FOTO: Tanjug/AP

Šampion Otvorenog prvenstva Australije za sezonu 2022. je Rafael Nadal i on će biti upamćen dok je "belog sporta", međutim, reč koja će uvek ići uz 110. izdanje prvog Grend slema u sezoni je "nepravda". Nepravda koja je načinjena momku koji je samo želeo da igra tenis, odnosno Novaku Đoković.

Kao ozloglašeni kriminalac, takav tretman je imao devetostruki šampion ovog turnira. Hapšenje, suđenje i još mnoge stvari pod kojima bi oni koji nisu krojeni od "Novakovg materjala" odustali i pali.

Ali Nole ne bi bio to što je jeste da su ga u prošlosti lomile nepravde. Da dobro pobeđuje zlo, rođeni Beograđanin je pokazao na stotine puta.

Stigla je i 2023. a Srbin nije želeo da mu prva stanica bude Melburn, već Adelejd. Turniri iz kategorije "250" nisu njegova klasa, međutim, želeo je da oseti atmosferu i da pre Grend slema vidi šta ga čeka.

Turnir je kao i uobičajno počeo u velikom stilu, Konstant Lestijem, Kenten Alis i Denis Šapovalov bile su žrtve u prve tri runde.

U polufinalu ga je čekalo dobo pozanto lice, tačnije Danil Medvedev. Svi ljubitelji tenisa su očekivali spektakl jer je Rus po rečima mnogih bio zapravo i jedini pravi ispit, međutim, nije tako izgledalo. Loptice su bile velike kao lubenice a Novak je "crtao" po terenu i popunjavao uglove maestralnim vinerima. Nakon sat i 24 minuta igre na semaforu je stajalo 6-3 6-4.

Tek da ne bude bez drame pobrinuo se Sebastijan Korda. Amerikanac je u finalu prikazao sjajan tenis, stigao čak i do meč lopte, ali još jednom smo videli da je kraj tek onda kada Novak kaže.

Spašena meč lopta "najnepouzdanijim" udarcem, tačnije smečom, a potom i dobijen taj-brejk su uveli meč u treći set gde je Srbin još jednom pokazao da je apsolutni gospodar situacije.

Bila je to njegova 92. titula u karijeri i ako uzmemo u obzir sva dešavanja, nema sumnje da je jedna od značajnih.

U utorak će preko puta mreže stajati momak koji zauzima 75. poziciju na rang listi.

Španac je do sada četiri puta učestvovao na ovom turniru i samo je jednom uspeo da prođe prvo kolo. Bilo je to 2021. godine kada je izbacio Atilu Balaža.

Ovi rivali su se sastali 2019. godine u Njujorku i tada je Đoković slavio rezultatom 3-0, verujemo da naš teniser ni danas neće imati problema.

Naša procena je da granica gemova neće biti prebačena.

NAŠ TIP: UG -25,5 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave