OBRAČUN EKIPA IZ ZONE ISPADANJA PREMIJER LIGE: Everton dočekuje Sautempton

V.M.

14. 01. 2023. u 09:36

NE zna se kome su potrebniji bodovi u ovom trenutku.

ОБРАЧУН ЕКИПА ИЗ ЗОНЕ ИСПАДАЊА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Евертон дочекује Саутемптон

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je 18. na tabeli sa 15 osvojenih bodova i zbog lošije gol-razlike od Vest hema nalazi se u zoni ispadanja. Gost igra katastrofalno ove sezone i nada se da iznenađujuća pobeda protiv Sitija u EFL kupu može da pokrene ekipu.

Everton se nalazi u sličnoj situaciji kao prošle sezone i očekuje ga grčevita borba za opstanak. U prethodnih pet kola osvojio je samo jedan bod i to protiv Mančester sitija. Brajton ga je ponizio početkom godine u okviru Premijer lige kada ga je na sred ''Gudisona'' savladao sa 1:4. ''Karamele'' su prošle nedelje u FA kupu izgubile od Mančester junajteda sa 3:1. Frenk Lampard je prošle godine obezbedio opstanak ekipi iz Liverpula i izgleda da je to jedino što ga i dalje drži na klupi jer pored loših rezultata sam fudbal koji igra Everton je katastrofalan. Ovaj meč je prilika za domaćina da pred svojim navijačima osvoji veoma bitne bodove. 

Šta tek reći za Sautempton koji je zacementiran za dno tabele sa mizernih 12 bodova. Gost je solidno otvorio sezonu ali su nakon toga usledile katastrofalne igre. Poslednju pobedu ostvario je protiv Bornmuta sredinom oktobra kada je slavio minimalnim rezultatom. Preko nedelje ''sveci'' su iznenadili sve i porazili su Mančester siti rezultatom 2:0 i tako su se plasirali u polufinale EFL kupa gde ih očekuje susret sa Njukaslom.

U najgoroj su formi u čitavoj premijer ligi i doživeli su pet uzastopnih poraza. Ekipu je sredinom novembra napustio dugogodišnji trener Ralf Hasenhutl kojeg je zamenio Nejtan Džouns. Velšanin je ostvario par trijumfa u kup takmičenjima na klupi Sautemptona ali i dalje čeka na prve bodove u Premijer ligi.

Na prethodnih pet međusobnih susreta Everton je slavio tri puta a viđene su i dve pobede Sautemptona.

Lampard na ovom meču ne može da računa na Garnera, Ivobija, Kina, Patersona i Taunzenda.

Gost će biti bez Bela-Kočapa, Larijosa, Livramenta, Volkota i Mekartija.

Očekujemo borbenu utakmicu između ekipa kojima su hitno potrebni bodovi i verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: I1+&2+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave