DERBI KOLA U GRADU MODE: Na ''San siro'' dolazi četa Žozea Morinja

V.M.

08. 01. 2023. u 11:31

MILAN mora da pobeđuje kako bi održao korak za vodećim Napolijem.

ДЕРБИ КОЛА У ГРАДУ МОДЕ: На Сан сиро долази чета Жозеа Мориња

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Sjajna utakmica očekuje nas večeras od 20:45. Milan je prošle nedelje iskoristio kiks Napolija, prišao mu je na minus pet i sada pred svojim navijačima juri nova tri boda. Roma je u teškoj, borbenoj utakmici savladala Bolonju i polako se približava svom cilju, a to je neko od prva četiri mesta na tabeli.

Domaćin je u prvom susretu nakon pauze rutinski savladao Salernitanu sa 1:2, golove su postigli Leao i Tonali. Milan je dominirao tokom čitavog meča i stvorio je veliki broj šansi ali je Giljermo Očoa sjajno branio i ''samo'' je dva puta vadio loptu iz svoje mreže.

''Rosoneri'' su tako iskoristili poraz Napolija od Intera i sada su mu prišli na minus od pet poena i trka za titulu u Seriji A se dodatno zakuvala. Domaćin će biti motivisan da u prvoj utakmici u 2023. godini pred svojim navijačima upiše nova tri boda i nastavi poteru za liderom. Izabranici Stefana Piolija su na ''San siru'' ove sezone ostvarili sedam pobeda i jedan poraz.

Roma je uspela da pobedi protiv Bolonje u prvoj utakmici nakon pauze rezultatom 1:0, gol odluke postigao je kapiten Lorenco Pelegrini koji je bio precizan sa bele tačke u šestom minutu. U ekipu se vratio Paulo Dibala i odma je pokazao koliko znači za tim jer je on bio igrač koji je izvukao jedananesterac. "Vučica" je trenutno šesta na tabeli sa 30 osvojenih bodova, što je četiri manje od Intera koji se nalazi na četvrtoj poziciji, mestu koje garantuje Ligu šampiona. Morinjova četa igra veoma dobro van Rima ove sezone, na osam gostovanja upisala je pet trijumfa, dva remija i doživela je samo jedan poraz.

Milan ima prednost u skorijoj istoriji međusobnih susreta ovih ekipa. Pobedio je tri puta na prethodnih pet duela, a viđen je i remi, kao i trijumf Rome.

Domaćin će na ovom meču biti bez Menjona, Florencija, Ibrahimovića, Origija, Mesijasa, dok su pod znakom pitanja Kjer, Krunić i Balo-Ture.

Murinjo nema toliko problema u izboru ekipe, kod gosta će odsustvovati Vajnaldum i Darbo.

Očekujemo zanimljivu utakmicu u kojoj verujemo da će biti dosta golova i blagu prednost bismo dali ''rosonerima''.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,93)

TIP ZA HRABRIJE: 1&3+ (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)