NOVI SUSRET SITIJA I ČELSIJA NAKON DVA DANA PAUZE: Gost je prošle godine posrnuo u finalu

V.M.

08. 01. 2023. u 08:44

DRUGI međuosbni obračun ove nedelje, ovoga puta u okviru FA kupa.

НОВИ СУСРЕТ СИТИЈА И ЧЕЛСИЈА НАКОН ДВА ДАНА ПАУЗЕ: Гост је прошле године посрнуо у финалу

FOTO: Tanjug/AP

Mančester siti igra solidno u poslednje vreme, nakon pauze zabeležio je dve pobede uz remi i u poteri je za liderom Premijer lige, Arsenalom. Čelsi je nastavio sa slabim igrama, ekipa Grejama Potera sve dublje tone i nikako da uđe u pozitivnu seriju. U susretu pre nekoliko dana slavio je Siti golom Rijada Mareza.

''Građani'' igraju veoma dobro ove sezone. Trenutno su drugi na tabeli Premijer lige i zaostaju pet bodova za Arsenalom. Takođe su u Ligi šampiona uspešno završili grupnu fazu i u osmini finala igraće sa Lajpcigom. Nakon pauze za Svetsko prvenstvo Siti je pobedio Liverpul u Liga kupu, a posle je u ligi porazio Lids i upravo Čelsi, a uz to je odigrao iznenađujući remi sa Evertonom. Najbolji pojedinac ekipe je Erling Holand koji rešeta mreže čitave sezone. Nije dao gol protiv Čelsija pre par dana i ako bi ''plavci'' uspeli ponovo da ga neutrališu to bi bio prvi put da Norvežanin ne da gol na dve uzastopne utakmice od kada je letos potpisao za Siti.

Gost je u ozbiljnom problemu i pruža veoma slabe partije u Premijer ligi čitave sezone. Kada je Grejam Poter zamenio Tuhela na klupi uneo je svežinu i ''plavci'' su igrali dobro jedno vreme ali u poslednjih pet ligaških utakmica osvojili su samo četiri boda i trenutno zauzimaju razočaravajuće deseto mesto na tabeli. Nakon pauze Čelsi je pobedio Bornmut, ali je posle toga remizirao sa Notingem forestom i doživeo već pomenuti poraz od Sitija. Prošle godine došao je do finala FA kupa ali tu ga je porazio Liverpul nakon boljeg izvođena jedanaesteraca.

Što se tiče međusobnih susreta, na prethodnih pet utakmica viđene su četiri pobede Sitija uz jedan trijumf Čelsija. Taj trijumf bio je u finalu Lige šampiona 2021. godine kada su ''plavci'' slavili golom Haverca.

Vrlo je verovatno da će Gvardiola dosta rotirati ali očekuje se da nosioci igre poput Holanda, Fodena i Kevina de Brujnea nastupe.

Čelsi će biti bez Čilvela, Fofane. Džejmsa, Kantea, Maunta, Broje i Mendija.

Domaćin je pokazao da je bolja ekipa pre tri dana, danas očekujemo kombinovane sastave i smatramo da će biti golova na ovoj utakmici.

NAŠ TIP: 1-3I&1-3II (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna