MOŽE LI NJUKASL DO TROFEJA? Prva prepreka ne bi trebala da predstavlja problem

V.M.

07. 01. 2023. u 08:51

ŠEFILD venzdej dočekuje Njukaslu u okviru trećeg kola FA kupa.

МОЖЕ ЛИ ЊУКАСЛ ДО ТРОФЕЈА? Прва препрека не би требала да представља проблем

FOTO:EPA

Njukasl igra fenomenalno ove sezone, jedna je od najboljih ekipa u Engleskoj i ako bi imao sreće na žrebu mogao bi daleko da dogura u FA kupu, možda i da ga osvoji. Šefild sa druge strane je trenutno u trećoj ligi i nalazi se u borbi za direktan plasman u Čempionšip. Oba tima počinju takmičenje od ove faze.

Šefild pruža odlične partije, drugi je na tabeli Lige jedan i deluje da može da se vrati u Čempionšip. U prethodnih pet kola odigrao je dva remija i ostvario tri uzastopne pobede. Pre nekoliko dana domaćin je rutinski savladao Kembridž junajted sa 5:0 na svom terenu. Popularne ''sove'' su osvajale ovo takmičenje u tri navrata, poslednji put davne 1935. godine.

''Svrake'' su pokazale zavidne igre u dosadašnjem toku sezone, preko nedelje su uspele da odole na gostovanju prvoplasiranom Arsenalu i osvoje vredan bod. Njukasl je trenutno treći na tabeli i bori se za plasman u Ligu šampiona, a ako dođe do pada u igri ''tobdžija'', možda i za titulu. Gost je doživeo samo jedan poraz čitave sezone i to u sudijskoj nadoknadi kada ga je Liverpul savladao sa 2:1. Njuka je osvajala FA kup u pet navrata i čak sedam puta je gubila u finalu.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2016/2017 kada su nastuapli u Čempionšipu. Šefild venzdej je slavio u obe utakmice, kod kuće 2:1 i u gostima 0:1

Domaćin će na ovom meču biti bez Barija Banana koji je propustio i susret protiv Kembridža zbog povrede.

Njukasl nema nekih bitnijih izostanaka izvan duže povređenog Isaka ali veruje se da će Edi Hau promešati karte i dati priliku igračima koji su manje igrali do sada.

Očekujemo da Njukasl rutinski odradi posao i plasira se u sledeću fazu takmičenja.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene