SRPSKA ČETA NAPADA POLJULJANI SASUOLO: Viola se sa tri boda penje u gornji deo tabele

V.M.

07. 01. 2023. u 11:50 >> 11:50

FIORENTINA dočekuje ''neroverde'' u utakmici 17. kola Serije A.

СРПСКА ЧЕТА НАПАДА ПОЉУЉАНИ САСУОЛО: Виола се са три бода пење у горњи део табеле

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je bio u sjajnom ritmu pre pauze za Svetsko prventvo u Kataru, a na povratku Serije A ispustio je tri boda protiv Monce i sada se nada da pobedom može da nastavi svoj pohod ka gornjem delu tabele. Sasuolo igra promenljivo ove sezone i nalazi se u veoma lošoj formi pred ovaj susret.

Fiorentina je trenutno deseta na tabeli sa 20 osvojenih bodova. Sredinom nedelje ispustila je pobedu protiv Monce. Povela je golom Kabrala i kontrolisala igru, ali je Karlo Augusto poravnao rezultat i doneo vredan bod svojoj ekipi. U proteklih pet kola Viola je upisala tri trijumfa, poraz i već spomenuti remi. Izabranici Vinćenca Italijane su bili veoma zauzeti za vreme prvenstva u Kataru, odigrali su čak šest prijateljskih utakmica u kojima su ostvarili pet pobeda uz nerešen ishod u susretu sa Monakom. Klub iz Firence igra solidno kod kuće, na osam utakmica na ''Artemijo Frankiju'' osvojio je 13 poena. Domaćin je mala srpska kolonija i u njegovim redovima nalaze se srpski reprezentativci Milenković i Jović, a uz njih je tu i mladi Aleksa Terzić.

Sa druge strane Sasuolo igra slabo u poslednje vreme i zauzima 16. mesto na tabeli. Ne zna za pobedu u prethodnih pet utakmica u kojima je odigrao remi i doživeo čak četiri poraza. Jedan od njih bio je na povratku Serije A pre nekoliko dana protiv Sampdorije. Izabranici Dejana Stankovića su poveli u prvom poluvremenu sa dva gola razlike, a Berardi je sa bele tačke samo ublažio poraz u nastavku. ''Neroverdi'' su na osam gostovanja ove sezone osvojili slabašnih pet bodova i postigli su samo četiri gola van svog stadiona. Gost ima kvalitetnu ekipu sa igračima poput Berardija, Pinamontija i Fratezija ali pruža slabe partije i pitanje je koliko će uprava kluba držati Alesandra Dionizija na klupi.

Zanimljivo je da u prethodnih pet međusobnih susreta nije viđena nijedna pobeda Fiorentine, tri puta je slavio Sasuolo, dok su odigrana i dva remija.

Viola će biti bez Sotila i Gonzaleza na ovom susretu, a upitan je i nastup Luke Jovića.

Dionizi ne može da računa na Muldura, dok je pod znakom pitanja Lopez.

Očekujemo dobru, otvorenu utakmicu u kojoj smatramo da će biti golova.

NAŠ TIP: I 1-3&II 1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene