''TREŠNJICE'' SE DOBRO DRŽE U ELITI: Gost bi da prekine seriju poraza

V.M.

31. 12. 2022. u 10:36

BORNMUT dočekuje Kristal Palas u utakmici 18. kola Premijer lige.

ТРЕШЊИЦЕ СЕ ДОБРО ДРЖЕ У ЕЛИТИ: Гост би да прекине серију пораза

Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk/NMC/Pool

Današnji rivali nisu u zavidnoj formi, ali nisu ni u opasnoj zoni. Domaćin je 14. na tabeli sa 16 bodova, dok je gost 11. sa tri poena više

Bornmut se ove sezone vratio u Premijer ligu. Svi su mu predviđali katastrofalnu sezonu i ispadanje iz lige, ali on pruža solidne partije za svoje standarde i za sada nije u opasnosti. ''Trešnjice'' su bitnu pobedu ostvarile pre pauze za Svetsko prvenstvo kada su na ''Vitalitiju'' slavile sa 3:0 protiv Evertona. Domaćin je u prošlom kolu izgubio na strani od Čelsija, 2:0. Takođe je i prošle nedelje ispao u EFL kupu, bolji od njega bio je Njukasl rezultatom 1:0. Klub je sezonu započeo sa trenerom koji ih je i uveo u elitu, Skotom Parkerom. Parker se sukobio sa upravom i napustio klub nakon par kola, privremeno je komandu preuzeo Gari Onil koji je dobrim rezultatima zaradio ugovor na 18 meseci.

Gost igra promenljivo ove sezone, ali pruža dobre partije i nalazi se na sredini tabele. Palas je u prošlom kolu poražen od strane Aleksandra Mitrovića i Fulama. U veoma lošoj utakmici ''orlovi'' su dobili čak dva crvena kartona i izgubili su rezultatom 0:3 na ''Selhurst parku''. Za vreme prvenstva u Kataru izabranici Patrika Vijere odigrali su četiri prijateljske utakmice u kojima su upisali pobedu, poraz i dva remija. Kristal Palas je na sedam gostovanja ove sezone osvojio šest bodova. Vezao je dva poraza u prvenstvu i želeće da prekine taj negativan niz na današnjoj utakmici.

U prethodnih pet međusobnih susreta ovih ekipa viđene su tri pobede Palas i dva trijumfa Bornmuta.

Domaćin će na ovom meču biti bez Bruksa i Neta, dok su pod znakom pitanja Frederiks, Tavernije i Stanislas.

Patrik Vijera neće moći da računa na Fergusona, Džonstona, Mekartura, kao ni na Mičela i Tomkinsa koji su zaradili isključenja u susretu sa Fulamom.

Očekujemo jednu tvrdu i nezgodnu utakmicu, Bornmut je ove sezone dao 18 golova, dok je Palas postigao tri manje i mislimo da neće biti puno pogodaka na ovoj utakmici.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove