KAKAV POVRATAK ENGLESKOG FUDBALA! Pepova mašinerija protiv Klopovog gegenpresa

M.T.

22. 12. 2022. u 11:50 >> 11:50

BIĆE ovo duel dva najtrofejnija tima Liga kupa.

КАКАВ ПОВРАТАК ЕНГЛЕСКОГ ФУДБАЛА! Пепова машинерија против Клоповог гегенпреса

Foto: Profimedia

Svetsko prvenstvo je prošlo, ali samo nekoliko dana posle uzbudljivog finala sledi još jedna poslastica za ljubitelje fudbala pošto će u osmini finala Liga kupa Engleske snage odmeriti dva ''teškaša" – Mančester siti i Liverpul na stadionu ''Etihad'' večeras od 21 sat. Reč je o najtrofejnijim timovima Liga kupa pošto Liverpul ima devet, a Mančester siti jedan trofej manje.

Od dolaska Pepa Gvardiole u Mančester siti, "građanima" je Liga kup postao gotovo prirodna nagrada tokom sezone pošto su četiri godine u nizu osvajali ovo takmičenje od 2018. do 2021. dok ih je prošle sezone u pohodu na petu titulu zaustavio upravo u osmini finala Vest Hem posle penal serije.

Ipak, Sitiju Liga kup nije glavna preokupacija već kako pomeriti Arsenal sa prvog mesta na kojem su ''tobdžije'' od početka sezone za kojima Mančester zaostaje pet bodova. Mančester je u trećoj rundi Liga kupa eliminisao Čelsi, da bi samo tri dana kasnije u poslednjem kolu Premijer lige pred pauzu zbog Mundijala u Kataru Brentford uspeo da porazi Siti. Za proteklih mesec dana Siti je odigrao samo jedan prijateljski meč protiv Đirone i slavio sa 2:0 golovima Halanda i De Brujnea.

Liverpul je prošle sezone iskoristio rano ispadanje "građana" i osvojio trofej u Liga kupu pošto je savladao Čelsi na penale, ali ga sad čeka teži zadatak odbrane titule. Tim sa Enfilda navikao je na penale u ovom takmičenju pošto je u trećoj rundi tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca uspeo da eliminiše Derbi.

Bila je to treća od četiri uzastopne pobede koje je Liverpul ostvario pred pauzu zbog Mundijala, a u međuvremenu je ekipa Jirgena Klopa odigrala dva meča na turniru Dubai Superkup gde je izgubila sa 3:1 od Liona, a zatim sa 4:1 savladala Milan. Probaće Liverpul protiv Sitija da izbegne tek drugu eliminaciju u osmini finala u Liga kupu u ovom milenijumu, a prethodno je to uspeo da im učini samo Arsenal u sezoni 2020/2021, zanimljivo posle penal serije.

Mančester siti ima iza sebe period u kojem nije bilo povređenih igrača i lekarski tim mogao je malo i da odmori, a istovremeno od svih reprezentativaca koje je Siti imao na Mundijalu u Kataru samo je Hulijan Alvarez otišao dalje od četvrtfinala i još uvek slavi svetsku titulu sa Argentinom, dok bi svi ostali uskoro mogli da budu u timu.

Za razliku od Sitija, u Liverpulu još uvek ima nekoliko povređenih igrača pa su tako i dalje van stroja Diogo Žota, Artur i Luis Dijaz koji je doživeo pogoršanje u oporavku i moraće da operiše koleno. Liverpul nema u svojim redovima osvajača Mundijala, ali je Ibrahim Konate vicešampion, a pored njega već je najavio Klop da će poštedeti i Virdžila van Dajka za ovaj meč. Za razliku od njega, Alison, Fabinjo, Aleksander-Arnold i Henderson su već odradili nekoliko treninga i verovatno će biti u sastavu, ali na klupi.

Oba menadžera će se odlučiti za kombinovane postave na ovom meču, a očekuje se da Pep Gvardiola na teren pošalje ekipu u sastavu Ortega – Luis, Katongo, Čarls, S. Gomez – Palmer, Gundogan, De Brujne – Marez, Haland i Borgs pošto se i dalje prema njegovim rečima igrači koji su igrali u Kataru okupljaju. Potencijalni Klopovi starteri za ovaj meč trebalo bi da budu Keleher – Remzi, Dž. Gomez – Filips, Cimikas – Eliot, Bajčetić, Okslejd-Čemberlejn – Salah, Firmino i Karvaljo.

FOTO:EPA

U poslednja tri meča u Liga kupu, Liverpul je bio uspešniji u polufinalnom dvomeču 2012, dok je u finalu 2016. Mančester siti pobedio posle penal serije. Interesantno je da je u poslednjih deset mečeva Liverpul uspešniji sa četiri pobede u odnosu na tri Mančester sitija, dok su tri meča okončana nerešenim rezultatom. Liverpul je u seriji od tri uzastopne pobede, a poslednju je ostvario u Premijer ligi minimalnim rezultatom sredinom oktobra.

NAŠ TIP: UG 3+ (kvota 1,58)

TIP ZA HRABRIJE: 1&3+ (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)