DERBI U NASTAVKU PRVENSTVA: Gent i Standard hvataju priključak za vodećom četvorkom

V.M.

23. 12. 2022. u 12:33 >> 12:33

OBA tima su željna bodova, početak utakmice u 20.30.

ДЕРБИ У НАСТАВКУ ПРВЕНСТВА: Гент и Стандард хватају прикључак за водећом четворком

Profimedia

Povratak belgijskog šampionata, nakon pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru ekipe se vraćaju na terene. Gent i Standard se nalaze na petom, odnosno sedmom mestu i pobedom na ovom meču neka od ekipa bi napravila ozbiljan korak ka sustizanju vodeće četvorke. U Župiler pro ligi ekipe koje zauzmu prva četiri mesta u regularnom delu sezone se u plej-ofu bore za titulu i mesto u Ligi šampiona.

Gent igra solidno ove sezone i nakon 17 odigranih kola ima 30 osvojenih bodova. Neporažen je u prethodna četiri kola i nada se da može da nastavi da pruža dobre igre kao pre pauze. Solidne partije pruža na svom stadionu, na osam utakmica osvojio je 16 poena. Gent je odigrao dve prijateljske utakmice početkom decembra u kojima je upisao pobede. Pre tri dana savladao je Serkl Briž 2:0 nakon produžetaka u Kupu Belgije. Najbolji pojedinac ekipe je mladi centarfor Kujpers koji je postigao devet pogodaka i podelio dve asistencije u ligi. Domaćin je zauzeo drugo mesto u grupi ''F'' Lige konferencija i plasirao se u nokaut fazu gde će igrati sa Karabagom. 

Sa druge strane Standard iz Liježa je u lošoj formi. Odigrao je četiri prijateljske utakmice početkom meseca u kojima je upisao tri poraza i remi. A pre par dana je u kupu ubedljivo izgubio na gostovanju u Antverpenu, 4:0. U tri utakmice pre pauze tim iz Liježa je upisao dva poraza i pobedu. ''Crveni'' su na osam gostovanja ove sezone osvojili 12 bodova. Zanimljiv je podatak da su izabranici Ronija Deile odigrali samo jedan remi u dosadašnjem toku prvenstva uz osam pobeda i sedam poraza.

Domaćin će biti bez Tisudalija, Lemajića i Hanhe-Olsena. Gost bi trebao da bude u punom sastavu na ovom meču.

Što se tiče međusobnih susreta u prethodnih pet duela Gent je upisao četiri pobede, a viđen je i remi. 

Očekujemo otvorenu utakmicu u kojoj će obe ekipe hteti da na dobar način započnu drugi deo sezone i zato mislimo da će biti golova.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)