RADONJIĆEVI PULENI SU U PROBLEMU: Vasa Micić mora bolje!

M.M.

23. 12. 2022. u 10:02

KOŠARKAŠI Anadolu Efesa će u 15. kolu Evrolige dočekati Panatinaikos. Utakmica će se igrati u "Sinan Erdem Domu" u Istanbulu sa početkom u 18.30.

РАДОЊИЋЕВИ ПУЛЕНИ СУ У ПРОБЛЕМУ: Васа Мицић мора боље!

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Šejn Larkin je van terena i verovatno ga nećemo gledati ni večeras. Izabranici Ergina Atamana su vezali dva poraza u najelitnijem evropskom takmičenju. Prošle nedelje je bolja od njih bila Baskonija rezultatom 78-83, da bi dva dana kasnije ekipa otputovala u Beograd i doživela još jedno neprijatno iznenađenje.

Očigledno je da je poraz od Penjarojinih pulena uzdrmao košarkaše Efesa, međutim, Partizan je u "Štark" areni prikazao dobru košarku i uzeo meru aktuelnom šampionu.

U meču sa crno-belima Vasilije Micić i Vil Klajburn su bili totalno van ritma, kombinovano su ubacili 21 poen, što je daleko ispod njihovog proseka. Rodrig Buboa i Ante Žižić su bili ti koji su "vukli" tokom čitavog meča, ali ipak na kraju to nije bilo dovoljno. Francuz je imao 30 pogodaka, dok se hrvatski internacionalac zaustavio na 20.

Nakon lošeg izdanja na evrosceni, Ataman i družina nisu imali problema u domaćem šampionatu, u 11. kolu turskog prvenstva savladali su Tofaš rezultatom 84-76.

Sa druge strane, "zeleni" su počeli da igraju daleko kvalitetnije u odnosu na početak sezone, ali u Španiji se nisu lepo proveli.

U 13. kolu Atinjani su izgubili od Valensije nakon produžetaka, da bi tri dana kasnije bili poraženi i od Barselone.

Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić se najviše oslanja na Dvejna Bejkona. Amerikanac se nešto kasnije priključio ekipi, ali to ga ne sprečava da pruža briljantne partije. Prvi je strelac Evrolige sa prosekom od 20,3 poena.

Najbolji poenterski učinak je imao u Milanu kada je "manekenima" spakovao 31 poen.

Ovi rivali su se prošle godine sastali dva puta, u prvom delu takmičenja grčki velikan je na opšte iznenađenje svih ljubitelja košarke prosto počistio sa terena aktuelnog šampiona (95-69), da bi tri meseca kasnije Anadolu Efes trojkom Moermana sekund pre isteka vremena slavio rezultatom 82-81.

Pored Larkina Ergin Ataman ne može da računa ni na Doguša Balbaja, dok kod "zelenih" u protokolu neće biti Marijusa Grigonisa.

Domaćin je favorit u ovom duelu, a mi verujemo da će to opravdati i na terenu.

NAŠ TIP: H1 -6,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)