"FENJERAŠ" MORA DA SE PROBUDI: U goste stižu razigrani "lavovi"

V.D.

19. 12. 2022. u 17:49 >> 17:49

VEČERAS od 21 čas videćemo derbi začelja u italijanskoj seriji B gde će snage odmeriti nekadašnji prvoligaši Venecija i Peruđa.

ФЕЊЕРАШ МОРА ДА СЕ ПРОБУДИ: У госте стижу разиграни лавови

Foto: Profimedia

Venecijanski lavovi su prošle godine igrali u Seriji A gde su zauzeli poslednju poziciji i zajedno sa Kaljarijem i Đenovom overili vizu za drugi rang italijanskog fudbala.

Iako klub iz grada ljubavi ima jedan od najskupljih timova u ligi, rezultati su jako slabi. Venecija se nalazi na 16. poziciji sa samo 19 osvojenih bodova i gol-razlikom 20:24.

Domaću ekipu su na do sada 17 odigranih mečeva vodila čak tri trenera. Sezonu su počeli sa Hrvatskim stručnjakom Ivanom Javorčićem koji je vodio ekipu na 12 mečeva u svim takmičenjima i uspeo je da upiše samo dve pobede. Čelnike kluba čije su ambicije bile najviše u ovoj sezoni ti rezultati nisu zadovoljili i uručen mu je otkaz, a ekipu je na meču protiv Koma koji su takođe izgubili vodio trener mladog tima Andrea Soncin koji je vodio prvi tim i na kraju prošle sezone kada se ekipa već oprostila od elite.

Nakon tog meča u Veneciju je stigao harizmatični Paolo Venoli koje je pre toga vodio Spartak iz Moskve. Debi na klupi "lavova" neće pamtiti po dobrom s obzirom na to da je poražen od favorizovane Ređine i Pipa Inzagija. Ono što je usledilo svakako raduje navijače ekipe iz jednog od najlepših gradova na svetu. Venecija je uspela da na naredna četiri meča slavi čak tri puta i odigra nerešeno, što joj je i pomoglo da pobegne sa samog dna Serije B.

Sa druge strane njihov večerašnji rival Peruđa je u jako slaboj formi. Nalaze se na začelju tabele sa svega 13 osvojenih bodova i 12 postignutih pogodaka na 17 mečeva. Nakon jako lošeg starta Peruđa je malo zaigrala bolje i vezala četiri meča bez poraza koji je prekinut u prošlom kolu kada su poraženi na gostovanju favorizovanom Kaljariju rezultatom 3:2.

Na poslednjih pet međusobnih susreta Venecija je upisala tri pobede naspram dve ekipe Peruđe.

Verujemo da nas očekuje uzbudljiv meč večeras na stadionu "Renato Kuri" u kome domaćin ne sme da kalkuliše mnogo s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,93)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov