SPORTING JURI TREĆI UZASTOPNI LIGA KUP: Srpski reprezentativac i njegov tim su ozbiljna prepreka

V.M.

19. 12. 2022. u 11:01

KREĆE nokaut faza portugalskog Liga kupa.

СПОРТИНГ ЈУРИ ТРЕЋИ УЗАСТОПНИ ЛИГА КУП: Српски репрезентативац и његов тим су озбиљна препрека

Foto: EPA-EFE/ESTELA SILVA

Sporting dominira u ovom takmičenju u poslednje vreme, osvojio je četiri od prethodnih pet izdanja Liga kupa, a jedina ekipa koja je osvojila trofej pored njih u poslednjih pet godina je upravo Braga kojoj je to pošlo za rukom 2020. godine.

Domaćin pruža sjajne igre ove sezone u ovom takmičenju. Pobedio je sve tri utakmice u grupi ''B'', a uz to nije ni primio gol. Sporting je prvo nokautirao Farense, 6:0, zatim je slavio protiv Rio Avea sa 0:2, a u poslednjem kolu grupe rutinski je savladao Maritimo sa 5:0. Najbolji strelac Liga kupa je centarfor ''lavova'' Paulinjo koji je postigao pet pogodaka. Interesantan je podatak da je trenutni menadžer Sportinga Ruben Amorim upravo bio trener Brage kada je osvojila trofej 2020. godine, tako da je on vezao tri titule šampiona Liga kupa jer je odmah nakon toga seo na klupu Sportinga. Amorim je kao igrač Benfike osvajao ovo takmičenje sedam puta, tako da je sve ukupno čak 10 puta dizao trofej namenjen pobedniku Liga kupa.

Braga je takođe ostvarila sve tri pobede u svojoj grupi ''D''. Redom su padali Trofense, Kasa Pia i Pasos Fereira, rezultatima 3:0, 0:1, 2:0. Zanimljivo je da u gostujućoj ekipi nijedan igrač nije postigao više od jednog gola, tako da se čak šest različitih fudbalera upisalo u listu strelaca.

''Arhiepiskopi'' su osvajali ovo takmičenje dva puta i nadaju se da mogu to da učine i treći put. U njihovom sastavu nalazi se bivši talenat Crvene zvezde i sadašnji reprezentativac Srbije Uroš Račić. Račić nije nastupao za svoj klub u Liga kupu zbog obaveza na Svetskom prvenstvu, ali sada se vratio u trenažni proces i postoji mogućnost da ga vidimo na terenu.

Što se tiče međusobnih duela, u poslednjih pet susreta Sporting je ostvario tri pobede uz remi i trijumf Brage. Jedna od tih pobeda Sportinga došla je upravo u finalu ovog takmičenja 2021. godine kada je bilo 1-0 za tim iz Lisabona.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu u kojoj će Sporting iskoristiti to što igra na svom terenu i plasirati se u sledeću fazu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”