ŽELJKOV LOV NA "PANTERE": Crno-beli su podigli samopouzdanje!

M.M.

19. 12. 2022. u 11:06

KOŠARKAŠI Partizana će u 11. kolu ABA lige ugostiti FMP. Utakmica će se igrati u "Štark" areni sa početkom u 18 časova.

ЖЕЉКОВ ЛОВ НА ПАНТЕРЕ: Црно-бели су подигли самопоуздање!

FOTO: M. Vukadinović

Da svakoj lošoj seriji dođe kraj videli smo pre tri dana na istom ovom mestu. Nakon pet uzastopnih poraza u najelitnijem evropskom takmičenju crno-beli su upisali i trijumf.

Na megdan je stigao Anadolu Efes, aktuelni šampion Starog kontinenta. Malo ko je očekivao da će se u jednom takvom meču ekipa podići, međutim, još jednom je dokazano da je i to moguće.

Igrali su izabranici Željka Obradovića čvrstu i agresivnu odbranu, reklo bi se, verovatno i najagresivniju od početka sezone, što najbolje govori podatak da su dve ključne figure Vasilija Micića i Vila Klajburna limitirali na svega 21 poen.

Rodrig Buboa je bio taj koji je zapravo zadavao i najveću glavobolju crno-belima. Meč je završio sa 30 postignutih poena.

Na kraju, nakon 40 minuta velike borbe srpski predstavnik je slavio sa rezultatom 82-79. Dante Egzum, Džejms Naneli i Kevin Panter su pružili sjajne partije, utakmicu su završili sa po 18 pogodaka, dok je Matijas Lesor dodao 13.

Danas će sa druge strane parketa stajati ekipa koja ove godine prikazuje jako kvalitetnu košarku. "Panteri" trenutno imaju identičan skor kao i njihov rival, a jedina dva poraza su doživeli od Crvene zvezde i Zadra.

Centralna figura na gotovo svakom meču je Trent Frejžer. Amerikanac ima prosek od 20 poena i 6 asistencija i ono što impresionira je to što je u pitanju igrač koji je sposoban da ubacuje iz gotovo svake pozicije.

Odmah iza njega je Paulius Valinskas, Litvanac u proseku provodi 26 minuta na parketu i ubacuje 13,6 pogodaka.

U poslednjih 10 međusobnih duela "parni valjak" je izlazio kao pobednik, verujemo da se ni danas neće ništa promeniti.

NAŠ TIP: H1 -8,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)