"OŠTRICE" SEKU SVE REDOM U GOSTIMA: Može li domaćin da pobegne iz zone ispadanja?

V.M.

19. 12. 2022. u 10:25 >> 10:25

U okviru 23. kola Čempionšipa, Vigan će ugostiti Šefild na ''DV stadionu''.

ОШТРИЦЕ СЕКУ СВЕ РЕДОМ У ГОСТИМА: Може ли домаћин да побегне из зоне испадања?

Foto: Profimedia

Gosti su trenutno drugi na tabeli i nastavljaju pohod za vodećim Barnlijem, dok se Vigan nada da će preokrenuti do sada katastrofalnu sezonu dovođenjem Kolo Turea na klupu.

Vigan je trenutno pretposlednji na tabeli i igra veoma loše u dosadašnjem toku prvenstva. U prošlom kolu uspeo je da osvoji bod na uvek nezgodnom gostovanju Milvolu, Kin je postigao prvi gol na toj utakmici ali je Fleming poravnao rezultat na 1:1. Ekipu je doskoro vodio Lijam Ričardson koji je dobio otkaz početkom decembra, sada je trenersku palicu preuzeo Kolo Ture i uprava se nada da će moći da promrda tim.

Domaćin je za sada osvojio 24 boda, što je dva manje od Hala koji je prvi iznad zone ispadanja i pobedom na ovom meču bi ga pretekao. Vigan je najgori domaćin u Čempionšipu, na 11 utakmica osvojio je samo devet bodova na ''DV stadionu''. Jedina svetla tačka u ekipi je irski centarfor Vil Kin koji je postigao osam pogodaka i podelio dve asistencije ove sezone.

Šefild sa druge strane igra odlično i zauzima drugo mesto na tabeli, zaostaje šest bodova za liderom Bernlijem, ali ima i meč manje. Ekipa iz Jorkšira je u prošlom kolu slavila sa 1:0 protiv Hadersfilda na svom terenu, gol odluke postigao je Bili Šarp. Četa Pola Hekingbotoma igra sjajno na gostovanjima ove sezone i osvojila je 20 bodova u 11 utakmica van ''Bramal lejna''. Gosti bi se trijumfom na ovoj utakmici dodatno zacementirali na drugom mesto koje direktno vodi u Premijer ligu, što je i njihov cilj ove sezone.

U prethodna četiri susreta u zvaničnim takmičenjima između ovih ekipa viđene su dve pobede Šefilda, uz remi i trijumf Vigana.

Kolo Ture neće moći da računa na Džejsona Kera na svom debiju pred domaćim navijačima, dok su pod znakom pitanja Pirs i Nijambe.

Gosti će biti bez Fleka, Brustera, Norington-Dejvisa, dok se očekuje povratak Bergea u startnu postavu.

Očekujemo interesantan obračun u poslednjoj utakmici 23. kola Čemionšipa, mislimo da će biti golova ali i da izabranici Hekingbotoma neće doživeti poraz.

NAŠ TIP: H2&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)